Спорт

Меси: Остварио сам све што сам икада желео

Аргентински фудбалер Лионел Меси изјавио је да нема више шта да оствари у играчкој каријери
Меси: Остварио сам све што сам икада желеоGetty © Julian Finney

Аргентински фудбалер је освојио седам Златних лопти, четири Лиге шампиона, десет шампионских титула са Барселоном и две шампионске титуле са Пари Сен Жерменом.

"Немам више шта да остварим, све сам постигао", рекао је Меси за "Беин Спортс".

Меси је истакао да су му индивидуална достигнућа била у другом плану у односу на оно што је освојио са својим клубовима.

"Остварио сам најважнији циљ - да освојим Светско првенство са Аргентином и то је било нешто изузетно. Толико жељен трофеј... Најлепши трофеј на свету! Читава Аргентина се зауставила на месец дана, све због освојеног првенства. Остварити циљеве са Аргентином и постићи све то на индивидуалном нивоу - за мене је то врло близу изванредне каријере."

Меси је пре неколико недеља напустио Пари Сен Жермен за који је играо претходне две сезоне, а каријеру наставља у Интеру из Мајамија.

"Било је тешко привићи се на све ново. Теже него што сам мислио. Било је тешко и за мене и за породицу. Друга сезона је била боља, прошао сам комплетне припреме и све је било како треба. Али онда су неки навијачи клуба из Париза почели да ме третирају другачије. Мислим да ме већина и даље види и третира као на почетку, али дошло је до проблема групом навијача, што ми очигледно није била намера", рекао је Меси и додао да се слично десило и са другим играчима Пари Сен Жермена - Килијаном Мбапеом и Нејмаром.

image