Спорт

Вртешка тренера у Автодору: Србин мења Србина

Кошаркашки тренер Миленко Богићевић именован је за шефа стручног штаба руског клуба Автодор из Саратова, где ће заменити земљака Бранислава Вићентића, док ће бригу о младом тиму истог клуба преузети још један Србин – Дејан Парежанин
Вртешка тренера у Автодору: Србин мења Србина© Avtodor

Руски клуб се најпре захвалио Вићентијевићу на сарадњи.

"Под његовим вођством Автодор је стигао до другог места у својој групи ВТБ лиге и ушао у полуфинале такмичења. Захваљујемо се Браниславу и желимо му успехе у будућности", наведено је у саопштењу.

Недуго после тога објављено је да је доскорашњи помоћник Саше Обрадовића у Монаку постављен за новог шефа стручног штаба.

"Богићевић је млади тренер са великим искуством на највећем нивоу. Имао је озбиљну улогу у тиму Саше Обрадовића и допринос успесима његових тимова. Његова листа достигнућа довољно говори за себе", навео је председник Автодора Владимир Родионов.

Миленко Богићевић није скривао задовољство због шансе коју је добио.

"Желим да се захвалим клубу на поверењу и прилици да водим Автодор. Веома сам срећан што стижем у клуб велике историје и великих амбицја. Надам се да ћемо направити јак тим за ВТБ лигу. Покушаћу да створим добру хемију у тиму и позитивну атмосферу која ће нас водити до резултата", рекао је Богићевић.

Реч је о тренеру који је углавном радио као асистент у стручном штабу, најпре као део тима Михаила Увалина, а потом је почео да сарађује са Сашом Обрадовићем, а кратко је радио и са Роненом Гинцбургом у Прометеју.

image
VV inauguration
banner