Спорт

Ђоковић против Вавринке наставља јуриш на Вимблдону

Најбољи тенисер свих времена наставља поход на осму титулу у Лондону и сада га очекује дуел са старим знанцем и добрим пријатељем
Ђоковић против Вавринке наставља јуриш на ВимблдонуGetty © Patrick Smith

Новак Ђоковић игра у петак против Стана Вавринке меч трећег кола Вимблдона, а њихов окршај затвориће програм на Централном терену.

Србин и Швајцарац трећи су по реду на највећем стадиону у комплексу и требало би да почне после 19 часова по средњоевропском времену.

Пре њих, на Централном терену ће играти први тенисер света Карлос Алкараз и Француз Александре Милер, Енди Мари и Стефанос Циципас треба да заврше свој дуел који је прекинут на крају трећег сета, а потом се састају Пољакиња Ига Швјонтек и Петра Мартић из Хрватске.

Новак је рутински прошао прве две препреке и показао да се одмах привикао на траву, иако је једини играч у мушком синглу који је на Вимблдон стигао без припремног турнира. У првом колу је савладао Педра Каћина, док је у другом имао добар испит у виду Џордана Томпсона.

С друге стране, Вавринка је прошао у трећу рунду на теренима Ол Ингланд клуба први пут од 2015. године, победама над Емилом Русувуоријем и Томасом Ечеверијем.

Међутим, далеко је од свог врхунца, па је светски "број 2" велики фаворит пред њихов окршај који је на програму већ у петак.

У прилог томе иде и међусобни скор – до сада су одиграли 26 мечева, а Новак води 20-6 у победама, укључујући и последњи сусрет прошле сезоне на мастерсу у Риму (6:2, 6:2).

Ипак, треба задржати дозу опреза јер је Швајцарац у прошлости умео Ђоковићу да нанесе веома болне поразе, попут оних у финалима Ролан Гароса и Ју-Ес опена.

Вимблдон је на програму до 3. до 16. јула и игра се за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.

image