Спорт

"Схватићете ко је Новак кад буде отишао у пензију, а то неће бити скоро"

Горан Иванишевић је у разговору за британски "Експрес" послао јасну поруку тениској јавности и рекао због чега је Новак Ђоковић најбољи тенисер свих времена
"Схватићете ко је Новак кад буде отишао у пензију, а то неће бити скоро"Getty © Julian Finney / Staff

Новак Ђоковић је у петак увече савладао Стена Вавринку и пласирао се у осмину финала Вимблдона, уписавши 31. узастопни тријумф на том турниру. Он је продужио и низ на тачно 10 година без пораза на Централном терену овог турнира.

Српски тенисер је већ у каријери освојио 23. гренд слема, од чега чак седам на Вимблдону. На последња четири наступа на лондонској трави је освајао трофеј, али чини се да и даље није поштован од стране лондонске публике колико заслужује. О томе је, између осталог, говорио и његов тренер Горан Иванишевић.

Освајач Вимблдона из 2001. године је за британски "Експрес" отворено одговарао и на нека неугоднија питања.

"За мене је Новак највећи у свему, по резултатима. Федерер је можда играо најатрактивнији тенис, али су сви помогли једни другима да постану бољи играчи. Прво Роџер, па Рафа, а онда је дошао и Новак тако да је ривалство ове тројке било невероватно. Учинили су тенис бољим спортом, а сви воле тенис. Али, опет морате некога да изаберете. Неки преферирају Роџера или Надала, али за мене је то Новак", напоменуо је тренер Новака Ђоковића.

Са пуних 36 година, Ноле и даље осваја слемове као од шале и бори се са младићима. Федерер се опростио од тениса, а чини се да је и Рафаел Надал све ближи томе. Иванишевић верује да ћемо Ђоковића гледати још неко време на врхунском нивоу.

"Због начина на који брине о свом телу, то је могуће... Не знам да ли ће имати мотивацију да игра до 40. године, али ко зна. Може да игра још бар две-три сезоне на врхунском нивоу. Можда ће освојити 26 или 27 гренд слемова. Ко зна? Може да освоји још два ове године и то би био календарски слем. Ја немам магичну куглу, али здрав је, спреман је и игра невероватан тенис. Уз све то, невероватно је мотивисан на сваком гренд слему. Већ је урадио невероватне ствари у тенису, али мислим да може да освоји још неколико гренд слемова", закључио је Иванишевић.

Новак Ђоковић у осмини финала Вимблдона игра против Хурберта Хуркача из Пољске, а тај меч би требало да буде на програму у недељу, уколико временске неприлике не буду закомпликовале ситуацију организаторима.

image