Спорт

"Маратонац" Медведев - преокрет против Американца за прво полуфинале Вимблдона

Годину дана након забране учешћа руским тенисерима на Вимблдону, Данил Медведев је успео да стигне на две победе до освајања престижног трофеја
"Маратонац" Медведев - преокрет против Американца за прво полуфинале ВимблдонаGetty © Mike Hewitt / Staff

Андреј Рубљов и Роман Сафијулин елиминисани су у уторак у четвртфиналу Вимблдона, али Русија ће свог представника у полуфиналу ипак имати.

То је Данил Медведев, који је у среду после доста мука савладао Американца Криса Јубенкса 3:2, по сетовима 6:4, 1:6, 4:6, 7:6, 6:1, после три сата игре.

Некада први тенисер света имао је великих проблема са Американцем који је све шокирао пласманом у четвртфинале на свом првом Вимблдону у каријери. Почело је добро за Медведева, али је у другом и трећем сету Јубенкс заиграо далеко боље.

Мучио је Медведева снажним сервисима и форхендима, али је Рус успео да преломи меч у тај-брејку четвртог сета. После изједначења на 2:2, Американац је остао без снаге и Медведев се по први пут у каријери пласирао у полуфинале Вимблдона.

Он ће у борби за финале у петак играти против победника меча Карлос Алкараз - Холгер Руне. Медведев ће остати трећи тенисер света без обзира на његов коначни учинак на Вимблдону, али би могао да се драстично приближи водећем двојцу - Алкаразу и Новаку Ђоковићу.

image