Спорт

Виландер: Ђоковић заслужује 30 гренд слем титула!

Уместо стандардних критика Виландер похвално говорио о најбољем српском тенисеру
Виландер: Ђоковић заслужује 30 гренд слем титула!Getty © Brendon Thorne / Stringer

Легендарни тенисер и стручни коментатор Евроспорта Матс Виландер прокоментарисао је финале Вимблдона у коме је Новак Ђоковић поражен од Карлоса Алкараза. Том приликом је у суперлативу говорио о другом тенисеру света, што је многе изненадило, јер је раније само износио критике на његов рачун.

"Заиста ценим што смо видели једног од највећих, ако не и највећег, Новака, у оваквим ситуацијама. Видели смо га да губи, што је тешко, али у исто време начин како се носи са собом на терену је бриљантан. Шта је урадио на терену после током интервјуа и церемоније доделе пехара је апсолутно бриљантно. Он је велики шампион и гура наш спорт на виши ниво. Подигао је лествицу и заједно са њим Kарлос Алкараз, који га је изазвао. Мислим да је ово за наш спорт велики моменат. Понављам, волео бих да видим Ђоковића како осваја 30 Гренд слемова, јер је он то заслужује због свега што је урадио за наш спорт", рекао је Виландер.

Алкараз се учврстио на врху - Шпанац има 880 бодова више од Новака

Након освајања Вимблдона, Алкараз има 9.675 бодова, следи Ђоковић са 8.795, док је трећи Данил Медведев са 6.520 бодова.

Иза њих следе Каспер Руд, Стефанос Циципас, Холгер Руне, Андреј Рубљов, Јаник Синер, Тејлор Фриц и Френсис Тијафо.

Швеђанин је нахвалио и победника Kарлоса Алкараза, који је својом игром одушевио све љубитеље тениса.

"Мислим да је битно и да имамо нове шампионе и новог шампиона Вимблдона, чак је и још битније да је то Kарлос Алкараз, јер је он нешто тако посебно, да можда нисмо видели у нашем спорту тако нешто раније. Рачунајући и Федерера, Надала и Ђоковића јер он има осећај за игру Федерера, страст Надала и има кретање и дефанзивне способности Новака Ђоковића, а плус има сјајно време пред собом и он се заправо смеје на тениском терену. На финалу Вимблона, то је заиста невероватно", закључио је Виландер.

image