Спорт

Званично: Недовић неће играти на Мундобаскету

Немања Недовић неће бити део тима Србије на Светском првенству
Званично: Недовић неће играти на Мундобаскету© Dusan Milenkovic/ATAImages

Након четири тест утакмице, бек "орлова" је по повратку са Акрополис купа из Атине донео одлуку о којој је прво обавестио селектора Светислава Пешића и директора репрезентације Драгана Тарлаћа.

Поводом своје одлуке, Немања Недовић је признао да није спреман да одговори на захтеве који су му постављени.

"Мој однос према дресу, земљи и репрезентацији за коју сам играо са поносом и без икаквих резерви током целе каријере – никада није био споран. Због тога, и како не би био никаквих мистификација у јавности, осећам обавезу да објасним зашто више нећу бити део репрезентације која иде на Светско првенство", почео је Недовић.

"Пред себе сам увек постављао највише циљеве, али како су припреме које сам дочекао као и увек са радошћу одмицале, увидео сам да сам далеко од жељеног нивоа форме, потребног за овакво такмичење и за наш тим. Уз све то, нажалост, нисам се снашао у улози која ми је додељена и самим тим нисам могао да дам максималан допринос националном тиму."

Он је истакао да верује у тим који има квалитет за успех.

"Пошто је интерес репрезентације и већине испред било каквог интереса појединца, своје размишљање сам искрено саопштио и селектору Светиславу Пешићу коме сам врло захвалан на указаном поверењу. Момцима и селектору желим сву срећу и много успеха на Светском првенству и верујем да ће нас обрадовати", додао је Недовић.

Директор српског националног тима Драган Тарлаћ је након разговора са Недовићем изјавио да ће одустајање играча Звезде бити велики хендикеп за Србију.

"После Акрополис купа Немања Недовић је обавестио селектора Пешића и мене о својој одлуци. Уз међусобно разумевање и прихватање аргумената које је изнео, прихватили смо одлуку Недовића и то ће бити велики хендикеп за нашу репрезентацији у изазовима који су пред нама. Немањи смо захвални на свему сто је пружио репрезентацији како овог лета, тако и у прошлости. Његова посвећеност дресу са државним грбом никада није била упитна", закључио је Тарлаћ.

Србија је претходно остала без Николе Јокића, Василија Мицића, Владимира Лучића, Николе Калинића и Огњена Јарамаза.

Мундобаскет ће бити одржан од 25. августа до 10. септембра у три државе – Филипинима, Јапану и Индонезији.

"Орлови" су смештени у групу са Јужним Суданом, Кином и Порториком.

image
VV inauguration
banner