Спорт

Пешић задовољан и после пораза: Против Грчке сјајно, а сада...

Селектор "орлова" није био незадовољан након пораза у Атини, али је навео да су наши кошаркаши имали више грешака него у првој утакмици са Грчком
Пешић задовољан и после пораза: Против Грчке сјајно, а сада...© Dusan Milenkovic/ATAImages

Светислав Пешић изјавио је да су Србији потребни мечеви попут овог са Италијом на Акрополис купу, како би се што боље спремила за предстојеће Светско првенство.

Наш национални тим поражен је од "азура" 89:88 у Атини, упркос томе што је имао предност од 17 поена.

"Веома добра утакмица оба тима, мислим да је ово добра припрема за Мундобаскет, била нам је потребна утакмица са тимом који је искусан и има континуитет јер играју три године заједно", почео је Пешић конференцију за медије.

Италијани очигледно не леже овој генерацији кошаркаша, који су забележили и трећи неуспех у последњих неколико година.

"Имали смо много успона и падова, од одличних до веома лоших одлука које су довеле до губитка континуитета у одбрани пре свега. Ово није изговор, али причали смо о транзиционој одбрани која је наш главни циљ и веома је битно то за нас како бисмо се организовали. Против Грчке је било сјајно, а сада 23 поена Италије. Одлично смо играли јуче, а сада нема изговора, дали смо све од себе јуче и поготово енергетски и вечерас то нисмо имали током свих 40 минута", истакао је селектор.

Он је додао да одбрана у ситуацијама "један на један" није била одрађена на прави начин.

"Нисмо их зауставили. Италија дуже игра заједно, па су малтене аутоматски налазили екстра пас и шут за три поена."

Ипак, на крају, Кари може да буде задовољан јаком провером у овој фази припрема.

"Напета утакмица са Италијом коју смо одиграли и имали смо добре одлуке на крају, отворене шутеве које нисмо дали, а сада је важно да ми нисмо одустали и пронашли решење и на крају имали ситуацију да смо могли и да победимо. Важно је да имамо један меч као овај, велика борба, интензитет, то је важно за наш тим", закључио је Пешић.

image