Спорт

Настављено проклетство Харија Кејна и у Бајерну, хет-трик Олма за први трофеј Лајпцига

Енглески репрезентативац није успео да дође до првог трофеја у каријери само неколико сати пошто је представљен као велико појачање баварског гиганта
Настављено проклетство Харија Кејна и у Бајерну, хет-трик Олма за први трофеј ЛајпцигаGetty © Christian Kaspar-Bartke / Stringer

Фудбалери Лајпцига освојили су први пут у историји Суперкуп Немачке, пошто су у Минхену, на крилима Данија Олма, савладали Бајерн 3:0 (2:0).

Фантастични Шпанац блистао је на "Алијанц арени" и у сенку бацио и деби Харија Кејна, који је у суботу ујутру званично постао фудбалер Бајерна у трансферу вредном више од 110 милиона евра.

Олмо је забележио хет-трик и донео први трофеј Суперкупа за екипу Марка Розеа.

Он је гостима донео предност већ у другом минуту, да би у финишу првог полувремена мајсторијом вероватно и сломио отпор ривала.

После додавања Тима Вернера из пријема је успео да се ослободи двојице чувара. У "чвор је везао" Марајса де Лихта, а онда рутински протурио лопту кроз ноге Свена Улрајха.

Изузетну партију крунисао је трећим поготком у 68. минуту, којим је поставио коначан резултат.

Тиме је настављено и Кејново проклетство, који је из Тотенхема у Бајерн стигао да осваја трофеје, али то није успео истог дана када је и представљен у Минхену. Дебитовао је за нови клуб, на терену провео отприлике пола сата, без значајнијег учинка.

Екипа Томаса Тухела брани титулу у Бундеслиги која почиње 18. августа.

image