Спорт

Пешић позвао публику да подржи "орлове": Дајте нам ветар у леђа

Селектора не напушта ентузијазам упркос чињеници да ће репрезентација на Светско првенство отпутовати драстично ослабљена
Пешић позвао публику да подржи "орлове": Дајте нам ветар у леђаGetty © Dusan Milenkovic/ATAImages

Светислав Пешић позвао је публику да подржи његову екипу у среду увече, у 19 часова, у Штарк арени, у пријатељском мечу против Порторика.

Дуел са Порториком биће прилика да се "орлови" поздраве са домаћим навијачима пред пут на Мундобаскет.

Пешић је за сајт Кошаркашког савеза Србије сумирао утиске о учињеном  током припрема и изнео очекивања пред изазове који очекују репрезентацију.

"Одлично смо радили, момци су уложили сав могући ентузијазам уз добру концентрацију. Много смо разговарали, наравно фали нам још финализација свега овога што је прошло кроз тренинг. Одиграли смо четири утакмице до сада, то је било по мени доста добро за ову фазу припрема. Сад нас очекују још три утакмице", почео је Пешић.

Осврнуо се Пешић посебно на важност меча против Порторика.

"Против Порторика овде у 'Штарк арени', очекујемо да нас мало публика подржи, да нам да ветар у леђа, да нам помогне да будемо још бољи. Ова утакмица нам много значи јер је Порторико екипа која игра сасвим другачије у односу на европске екипе. Са много контранапада, уз наравно зонску одбрану. То је нешто што нама треба да бисмо се припремили за Светско првенство."

После Порторика, до старта Мундобаскета, "орлове" очекују још најмање два меча.

"У Шенџену ћемо одиграти још две утакмице. То ће нам користити и за временску адаптацију пред одлазак у Манилу. Тренираћемо тамо, можда организујемо и тренинг утакмицу са неком екипом из других група, то ћемо још видети. Шта је у овом тренутку најважније? Да наставимо да радимо како смо до сад радили. Да нас повреде и болести заобиђу, дугачак је пут, друга је клима и таква адаптација тражи посебну концентрацију."

За крај, селектор је прокоментарисао и долазак најмлађег члана репрезентације, Николе Топића у "А" тим.

"Он је заслужио да буде овде међу најбољим играчима. Наравно, и он учи од старијих и помаже старијима. Ту је да се кали", закључио је Пешић.

image