Спорт

Распада се репрезентација пред Мундобаскет – отпали Смаилагић и Трифуновић

Настављају се велики кадровски проблеми "орлова" пред наступ на Светском првенству
Распада се репрезентација пред Мундобаскет – отпали Смаилагић и Трифуновић© Dusan Milenkovic/ATAImages

Ален Смаилагић и Урош Трифуновић, двојац из Партизана, дефинитивно неће играти за Србију на Мундобаскету, потврдио је селектор Светислав Пешић.

Пешић је пред утакмицу Србије и Порторика у Београду говорио о тренутној ситуацији и потврдио да њих двојица неће наступити на планетарном шампионату.

"Као што се зна, неки играче није заобишла несрећа са повредама. Јарамаз је морао раније да заврши своју улогу у екипи", истакао је Пешић.

"На Смаилагића, нажалост, не можемо да рачунамо. Он је имао тешко вирусно обољење, успео је да се спаси, али је изгубио шест-седам килограма и није уопште био у тренингу. Трифуновић носи повреду која дуже траје. Започео је, али није могао да настави. Мени је жао, то су добри момци, али хајде да нас срећа мало послужи да се квалификујемо за Олимпијске игре, па ће и они имати нову шансу."

Он је додао да се Стефан Јовић прикључио тренинзима после опоравка од повреде.

"Сада смо доста добро. Прикључио се Стефан Јовић, његово знање и искуство сигурно много значе овом младом тиму. Доноси нам сигурност. Њега чекамо да дође у физичку спрему која је потребна за турнир као што је Светско првенство. Момци су добри, имамо срећу да имамо добар медицински стаф, да имамо довољно медицинске помоћи. То је за сада све у реду, али да кажемо да нас заобиђу повреде и онда је мање-више све у нашим рукама", додао је Пешић.

"Орлови" ће бити драстично ослабљени на турниру јер су претходно отпали Никола Јокић, Василије Мицић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Алексеј Покушевски, Огњен Јарамаз и Немања Недовић.

Светско првенство ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра у три државе – Филипинима, Јапану и Индонезији.

Србија је смештена у групу са Јужним Суданом, Кином и Порториком.

image