Спорт

ИМТ понизио Чукарички: Шок за "брђане", а сад их чека Олимпијакос!

Екипа са Бановог брда је на гостовању против дебитанта у Суперлиги забележила болан пораз
ИМТ понизио Чукарички: Шок за "брђане", а сад их чека Олимпијакос!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалери ИМТ-а убедљиво су савладали Чукарички у првом мечу 4. кола Суперлиге Србије, чиме су приредили велико изненађење.

Пулени Небојше Јандрића, иначе дебитанти у елитном рангу, славили су головима Луке и Милоша Луковића, као и Уроша Стаменића, стигавши до друге победе у пет дана.

Након што су славили 4:3 у Новом Пазару у понедељак, "трактористи" су одиграли одличан меч на отварању новог кола.

ИМТ је наговестио сјајну утакмицу у 34. минуту, када је Лука Луковић на асистенцију Вељка Кијевчанина успео да протури лопту и поред једног чувара и поред голмана "брђана". Играли су после тога доста дисциплиновано, приказавши најбољу дефанзивну игру од уласка у Суперлигу.

А онда у наставку, након што је Чукарички вршио притисак, али био поприлично без идеја, ИМТ је успео да казни грешку Сисока и преко Уроша Стаменића стигне до другог поготка на мечу, у 77. минуту. На крају је Милош Луковић комплетирао катастрофалан резултат за "брђане" у 91. минуту.

Ова утакмица била је прва за Игора Матића, новог тренера Чукаричког, којег ће сада очекивати и далеко тежи изазов - гостовање Олимпијакосу у Пиреју наредног четвртка у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу Европе.

ИМТ и Чукарички после четири кола имају по седам бодова, и на деоби другог места су уз ТСЦ и Партизан.

image