Спорт

Кејн: Враћам се да повежем игру, то ће савршено функционисати са брзим играчима Бајерна

Иако је првог дана у новом клубу остао без трофеја, енглески нападач је на дебију у Бундеслиги потврдио да ће бити капитално појачање за Баварце
Кејн: Враћам се да повежем игру, то ће савршено функционисати са брзим играчима Бајерна© Tanjug/Axel Heimken/dpa via AP

Нападач Бајерна Хари Кејн изјавио је након утакмице са Волфсбургом да се савршено уклапа са брзим саиграчима у новом клубу.

Браниоци титуле првака Немачке, фудбалери Бајерна, победили су као гости Вердер (4:0) у првом колу Бундеслиге, уз одличну партију Харија Кејна, који је постигао гол и уписао асистенцију.

"Осећај је веома добар. Било је много приче, много дизања тензија откад сам дошао у Минхен прошле недеље. Нисам могао да дочекам да истрчим на терен", рекао је Кејн.

"Веома сам задовољан што сам допринео тиму да почне добро – да постигнемо четири поготка и да не примимо ниједан гол, што је нарочито битно, имајући на уму Суперкуп. Нисам могао ни да се надам бољој вечери. Ривал нам је задао неке проблеме на старту другог полувремена, али остали смо мирни."

Додаје да мисли да ће током сезоне савршено функционисати са саиграчима.

"У последњих четири-пет година све више се враћам како бих повезао игру, а мислим да ће то савршено функционисати у Бајерну са брзим играчима које имамо."

Додаје да је, и поред тога, његов главни посао постизање голова.

"Ипак, ја сам пре свега 'деветка', па се концентришем на игру у шеснаестерцу. Била је ово напорна предсезона, мислим да су грчеви пред крај израз напетости коју сам осећао претходне недеље, не само на професионалном, већ и на приватном нивоу", закључио је енглески нападач.

image