Спорт

Месијев Интер је светски хит – "ружичастима" пријају пенали, играће за нови трофеј

Пре мање од два месеца клуб са Флориде важио је за најгорег у МЛС лиги, а сада ће, захваљујући најбољем фудбалеру свих времена, играти за други трофеј у само неколико дана
Месијев Интер је светски хит – "ружичастима" пријају пенали, играће за нови трофејGetty © Andy Lyons

Фудбалери Интера из Мајамија пласирали су се у финале Ју-Ес опен купа, пошто су после бољег извођења једанаестераца били бољи од Синсинатија – 5:4.

У регуларном делу било је 2:2, након 120 минута резултат је гласио 3:3, па су Лионел Меси и саиграчи, баш као и пре четири дана, поново били успешнији са "креча".

Тада су у финалу КОНКАКАФ Лига купа савладали Нешвил и дошли до историјског, првог трофеја од настанка франшизе, па ће сада имати прилику да подигну други.

Није добро почело за играче Херарда Тате Мартина, који су у 53. минуту имали два гола заостатка – стрелци за Синсинати били су Лусијано Акоста и Брендон Васкез.

Такође, први пут након седам мечева на којима је био стрелац, Меси није затресао мрежу противника, али је потврдио да му то није неопходно да би био човек одлуке.

Узео је ствари у своје руке и двема асистенцијама за Леонарда Кампану, у 68. и 97. минуту (седмом минуту надокнаде), вратио Интер из мртвих.

У продужецима екипа из Мајамија је имала вођство, Џозеф Мартинез је погодио, пре него што је Јуја Кубо изједначио и пенали су одлучивали победника.

Меси је поново први шутирао и био веома сигуран, а голман Дрејк Календер још једном израстао у хероја. У петој серији одбранио је ударац Ника Хаглунда, да би Бенџаним Кремашки одвео Интер у финале.

Тамо их чека Хјустон дајнамо, који је са 3:1 савладао Реал Солт Лејк после продужетака.

Финале је на програму 27. септембра у Форт Лодердејлу.

image