Спорт

Прва шанса "орлова" за пласман у наредну фазу – Србија игра против Порторика

"Орлови" имају прилику да се већ после другог кола обезбеде пласман у наредну фазу такмичења
Прва шанса "орлова" за пласман у наредну фазу – Србија игра против Порторика© FIBA

Кошаркашка репрезентација Србије од 14 часова игра против Порторика утакмицу групе Б Светског првенства.

"Орлови" су првенство почели убедљивом победом над Кином 105:63, па имају прилику да се новим тријумфом пласирају у другу фазу такмичења.

Селектор Светислав Пешић је против Кине успео да распореди минутажу, али ипак постоји једна брига – Филип Петрушев је повредио скочни зглоб.

Центар нашег тима се ипак осећа добро, повреда није теже природе, а одлуку о томе да ли ће играти против Порторика Пешић ће донети пре почетка утакмице.

"Петрушев је боље. Важно је да је снимак показао да су тетиве у реду, што је добра вест. Нисмо желели да га превише оптерећујемо. Још ћемо видети, одлучићемо пред утакмицу да ли ће играти", рекао је селектор српским новинарима у Манили.

Огњен Добрић очекује много другачији меч него онај током припрема за Мундобаскет, када је Србија била боља резултатом 110:75.

"Мислим да разлика није била реална јер је Порторико далеко боља екипа. Наравно, не умањујем нашу игру и наш квалитет, али мислим да тај тим може боље и да ће дати све од себе да покажу да случајно нису ту", рекао је Добрић.

Порториканци су турнир отворили веома тешком победом над Јужним Суданом.

Две првопласиране селекције пласираће се у наредну групу, у којој ће се укрстити са победницима групе А.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner