Спорт

Пешић о Симанићу: Много је крви изгубио, могло је да се заврши трагично

Српски репрезентативац одиграо је током ноћи у Манили најважнију утакмицу у животу и, срећом, изашао као победник
Пешић о Симанићу: Много је крви изгубио, могло је да се заврши трагичноGetty © Yong Teck Lim

Селектор "орлова" Светислав Пешић открио је да је Бориша Симанић, у утакмици са Јужним Суданом, доживео тешку повреду која је могла да га кошта живота.

Крилни кошаркаш Србије је у завршници меча добио ударац у стомак, тачније у пределу бубрега и због болова је одмах напустио терен.

Симанић је потом пребачен у болницу и у току претходне ноћи је оперисан.

"То је најважнија вест да је он оперисан и да је он у добром стању сада. За њега и његову фамилију је то најважније, али и за нас зато што је Бориша не само наш играч, него је и омиљен код свих наших играча и тренера", почео је Пешић.

"Одавде желим да му пошаљем пољупце и загрљаје да издржи још један дан. То ће бити криза, али операција је успела. Велика помоћ од доктора које је организовао наш професор Радовановић. У лошој ситуацији добро је да је професор био са њим и да се то тако десило."

Селектор је објаснио да су последице могле да буду много горе.

"То је био један шок за нас, стварно нисмо очекивали да тај ударац који је добио може да буде тако не болан, него трагичан. Екипа је била читаву ноћ, скупила се и тражила се додатна крв, јер нису могли да нађу. Крварио је доста. Срећом, све је добро. 
Могло је да се заврши врло трагично, да није било те реакције, да га нису одмах пребацили у хитну помоћ, то би била, како се каже, лоша вест. Али све је добро, све се завршило", рекао је Пешић.

Пешић је покушао да опише ситуацију испод коша, али није желео да коментарише суђење.

"Оно што смо видели био је фаул. Ударио га је у пределу бубрега. Да ли је то била намера или није то сад не знамо, то само зна онај који је тај фаул направио. Судије су процениле да ту није било намере, али ето, видите, то је могло да се заврши врло трагично. Да није било те реакције, да га одмах нису пребацили у ургентну собу то би било онако баш лоша вест. Али све је добро кад се добро заврши?"

Србија у петак наставља Мундобаскет мечом против Италије од 10 часова, а дан уочи утакмице са екипом су тренирали претходних дана одсутни Алекса Аврамовић и Филип Петрушев.

image