Спорт

Ђоковић после победе: Пут постаје тежи, али спреман сам на изазове

Српски тенисер Новак Ђоковић после победе против Хрвата Борне Гоја у осмини финала Ју-Ес Опена (3:0) рекао је да са пуно самопоуздања улази у другу недељу
Ђоковић после победе: Пут постаје тежи, али спреман сам на изазовеGetty © Elsa / Staff

"Имао сам добар почетак меча, за разлику од дуела са Ђереом. Задовољан сам нивоом своје игре. Мислим да са пуно оптимизма улазим у другу недељу.

Гледао сам Борну и видео да има јаке ударце, да су ми форхенд и сервис оружја. Добро се креће за своју конституцију. Kључ је био да смањим број асова и сервис винера, да то исконтролишем. Ја сам се сервисом фокусирао на прецизност, мање на снагу. Срећан сам што сам прошао у три сета", рекао је Ђоковић.

Новак је потом прокоментарисао комуникацију са људима из свог тима.

"Захтевам највећу концентрацију од свог тима, као и они од мене. У жару борбе, многе ‘смешне’ речи се догоде. Kоучинг је дозвољен, када изгубим ритам, питам их за вођство, за савет, и помаже".

У четвртфиналу ће се Ђоковић састати са Тејлором Фрицом, са којим има међусобни скор 7-0.

"Три Американца у четвртфиналу, први пут од 2005. године, видео сам то. Сви (Шелтон, Тијафо, Фриц) имају сјајан сервис. Тејлор је већ две године топ 10 играч, поготово добро игра на бетону у САД. Много је напредовао. Пут постаје све тежи, али спреман сам за изазове", закључује Ђоковић.

image