Спорт

Богдановић: Симанићева порука нас је водила до победе, ово је за њега!

Капитен репрезентације Србије, Богдан Богдановић, изјавио је на конференцији за медије након утакмице са Литванијом, да је екипу ујединио Бориша Симанић, који се из болнице јавио саиграчима пред меч
Богдановић: Симанићева порука нас је водила до победе, ово је за њега!Getty © Yong Teck Lim

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светског првенства, пошто је у Манили победила Литванију резултатом 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13).

Сјајну партију је пружила селекција Србије, а Богдановић је истакао да их је на менталном плану подигла порука коју су добили од Борише Симанића.

"Добар је осећај... Желим да кажем нешто од јутрос. Наш саиграч Бориша Симанић нам је дао невероватну енергију. Били смо нервозни, ја посебно. Од млађих дана сам увек губио од Литваније. Видели смо Боришину поруку. Рекао је: Момци, добро сам, идемо до победе. Само што је размишљао о нама то је велика ствар. Ујединио нас је. Сјајан момак, ово је за њега", рекао је Богдановић, додавши да им је та ситуација донела додатну стабилност.

"Пре свега смо чудног карактера - и у тим ситуацијама које су тешке не тражимо алиби, него идемо храбро и јако. Морам да кажем да док смо у хотелу и даље причамо о томе. Како га је ударио, како се то све десило. Али када дођу тренинг и утакмица, трудимо се да разговарамо само о томе. Он нам је том поруку и стабилношћу дао позитиву и хвала му на томе", изјавио је Богдановић.

Истиче да резултат у потпуности не може да ослика стање на терену.

"Не смеш да се опустиш. Ми можемо да славимо, али то се завршава вечерас. Од сутра се спремамо за наредну утакмицу и гледаћемо Канаду и Словенију. То сам научио кроз претходна искуства која су била неуспешна. Резултат каже да је разлика 20 поена, али оно шта смо оставили на терену је много више", рекао је кошаркаш Атланте који је на овом мечу био на свом нивоу.

"Искрено, не бирам утакмице када ћу одиграти добро, када лоше, дешава се... Ја сам човек, нисам намерно промашивао. Ја сам у сваки шут веровао и мислио сам "то је та". Причао сам са Јовићем, у НБА када је 15 или 16 онда гледаш да из згазиш да буде више. Можда смо заслужили ту срећу или несрећу", констатовао је Богдановић.

Богдановић додаје и да је на овом мечу уживао играјући кошарку.

"Играм кошарку инстинктивно. Понекад можда много шутирам, али данас сам осетио да је моја утакмица. Уживао сам играјући, али и даље мислим да може много боље. Имамо мало времена за одмор и надам се да ћемо бити још бољи", закључио је капитен Србије.

Србија ће у полуфиналу Светског првенства играти са бољим из меча између Словеније и Канаде.

image