Спорт

Алкараз сигуран, Зверев изненадио Синера, а Руси газе у Њујорку

Комплетирани су мечеви и у горњој половини жреба и добили смо најбољих осам на последњем гренд слему у сезони
Алкараз сигуран, Зверев изненадио Синера, а Руси газе у ЊујоркуGetty © Sarah Stier

Шпански тенисер Карлос Алкараз пласирао се у четвртфинале Ју-Ес опена, пошто је победио Италијана Матеа Арналдија са 3:0 (6:3, 6:3, 6:4) после два сата игре.

У сва три сета Шпанцу је било довољно да макар једном одузме сервис противнику и на крају сигурни сервира до краја сета. Једино је проблеме имао у трећем делу игре, када га је Италијан брејкнуо. Алкараз се брзо стабилизовао и узвратио брејком за победу у мечу.

Тренутно први играч света ће у четвртфиналу играти са Александером Зверевом, који је у мечу турнира елиминисао Јаника Синера.

Немац се вратио на место на којем је остварио најбољи резултат и играо финале, те победио фаворизованог Италијана након четири сата и 41 минута – 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3.

Руси су наставили да газе у Њујорку и сигурно је да ће барем један играти у полуфиналу, пошто ће се у четвртфиналу састати Данил Медведев и Андреј Рубљов.

Медведев је направио преокрет против Аустралијанца Алекса де Минора и посао завршио поприлично рутински.

Први сет је изгубио, али је у следећа три доминирао и славио резултатом 2:6, 6:4, 6:1, 6:2.

И Рубљов се пласирао у четвртфинале Ју-Ес опена, пошто је савладао британског тенисера Џека Дрејпера са 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4).

Руски тенисер је на исти начин добио први и изгубио други сет. Потом је у трећем и четвртом заиграо још агресивније на лопту и успео да лако три пута дође до брејка за победу у мечу.

Пре њих пласман међу осам најбољих већ је обезбедио наш Новак Ђоковић, којег очекује сусрет са домаћим представником Тејлором Фрицом.

Ју-Ес опен се игра од 28. августа до 10. септембра за наградни фонд од 65 милиона долара, а титулу брани споменути Алкараз.

image