Спорт

Први пораз Србије: Мађарска славила у Београду

Фудбалска репрезентација Србије поражена је у Београду од селекције Мађарске резултатом 2:1 (2:1) у мечу групе Г квалификација за Европско првенство, које ће бити одиграно наредне године у Немачкој
Први пораз Србије: Мађарска славила у Београду© FSS

Србија је повела аутоголом Атиле Салаја у 10. минуту. Мађарска је до тријумфа стигла головима Барнабаса Варге у 34. и Вилија Орбана у 36. минуту.

Литванија и Црна Гора играле су раније вечерас у Kаунасу без победника, 2:2. Мађарска је прва на табели групе Г са 10 бодова, док је Србија друга са седам. Црна Гора на трећем месту има пет, док су Литванија и Бугарска освојиле по два бода.
Србија ће у недељу гостовати Литванији, Црна Гора ће у Подгорици дочекати Бугарску, док је Мађарска слободна у наредном колу.

Мађарска је прва запретила на вечерашњем мечу, али је Србија повела у 10. минуту. Сергеј Милинковић-Савић је почео акцију и лопту додао до Душана Тадића. Уследио је пас до Душана Влаховића, који је шутирао према голу, али је лопта погодила Салаја и завршила је у мрежи мађарског тима.

Србија је потом пропустила неколико прилика преко Александра Митровића и Филипа Kостића. Мађарска је изједначила у 34. минуту преко Варге. Голман Србије Вања Милинковић-Савић је прво зауставио ударац Роланда Шалаја. Лопта се одбила до Шалаја, а онда ју је он проследио до Варге, који је погодио мрежу "орлова". Мађарска је повела 2:1 само два минута касније преко Орбана. Србија је до краја првог полувремена покушала да изједначи, али није било промене резултата.

Селектор Србије Драган Стојковић је у полувремену обавио две измене. У игру су ушли Андрија Живковић и Филип Младеновић, који су заменили Немању Радоњића и Kостића. Фудбалери Србије су заиграли ангажованије у другом делу меча, а Милинковић-Савић је из изгледне шансе у 54. минуту шутирао поред гола. Само три минута касније велика прилика за Србију, а Денес Дибус је зауставио ударац Влаховића. У 60. минуту голман Мађарске је овог пута зауставио ударац Милоша Вељковића.

Мађарска је у другом полувремену одлучила да се брани, а "орлови" су наставили са нападима.

Влаховић је пропустио нову шансу у 69. минуту. Стојковић је потом покушао изменама да промени игру свог тима, а на терен су ушли Никола Миленковић, Иван Илић и Лука Јовић. Србија је до краја меча имала више од игре, али промене резултата није било иако су Немања Гудељ у 91. и Сергеј Милинковић-Савић у 93. минуту пропустили велике шанса за изједначење.

Због казне УЕФА на утакмици између Србије и Мађарске није било навијача. Међутим, на трибинама стадиона "Рајко Митић" било је више хиљада деце узраста од седам до 14 година из основних школа широм Србије.

  • 7. сеп 2023 • 22:45

    22:45

    Крај утакмице - Први пораз Србије

    Репрезентација Мађарске је победила Србију резултатом 2:1.

  • 22:38

    90' - Пет минута надокнаде

    Судија је одредио да се меч продужи још пет минута.

  • 22:34

    86'- Пикси опет мења

    Уместо два Душана - Тадића и Влаховића у игру улазе Луак Јовић и Иван Илић.

  • 22:20

    75' - Офсајд

    Нађ је гађао у своју стативу, али је Живковић био у офсајду...

  • 22:10

    64'- Још једна измена

    Из игре је изашао Немања максимовић уместо кога је ушао Никола Миленковић.

  • 21:52

    46' - Почело је друго полувреме

    Селектор Србије Драган Стојковић одлучио је да направи две измене на старту другог полувремена. Младеновић и Живковић ушли су у игру уместо Kостића и Радоњића. 

  • 21:37

    Полувреме

    Мађарска на одмор одлази са вођством од 2:1. Олако је Србија за само два минута испустила предност и сада мора да јури резултат у настваку меча.

  • 21:30

    36' - Мађари воде

    Мађарска успева да преокрене резултат за само два минута. Овога пута је стрелац Вили Орбан.

  • 21:23

    34' - Мађарска изједначила

    Трагичар код првог гола Роланд Салаи решио је да се искупи за грешку и постигне гол. После соло акције шутирао је ка голу Вање Милинковић-Савића, који је прво успео да одбрани, али како се лопта одбила до мађарског репрезентативца опет је шутирао за 1:1.

  • 21:15

    27' - Тандем из Ел Хилала

    Сергеј Милинковић Савић је покушао дугом лоптом да пронађе Александра Митровића, али није била лака лопта, први стрелац Србије није успео да је прихвати...

image