Спорт

Роналдо умало нокаутирао голмана копачком - избегнути црвени картон и тежа повреда

Португалски фудбалер Кристијано Роналдо, поново се нашао у центру пажње, овога пута у утакмици квалификација за Европско првенство против селекције Словачке
Роналдо умало нокаутирао голмана копачком - избегнути црвени картон и тежа повредаGetty © Alexander Hassenstein /

Португалија је савладала Словачку у Братислави са 1:0.

Бруно Фернаднеш постигао је једини погодак у 43. минуту, чиме је својој селекцији помогао да направи крупан корак ка пласману на Европско првенство.

Ипак, утисак је да је највише пажње на том мечу привукао нико други до Кристијано Роналдо.

Наиме, један од најбољих фудбалера на свету, у другом полувремену је покушао да дође до једне лопте, али је био веома неопрезан.

Роналдо је копачком "улетео" у фацу голмана домаће селекције Мартина Дубравке.

Публика у Братислави и играчи Словачке захтевали су искључење, односно црвени картон за ведету Португалије, али је Роналдо на крају прошао само са жутим картоном.

Због трећег жутог картона у пет одиграних утакмица у квалификацијама, Роналдо ће пропустити наредни меч, који његова селекција игра против Луксембурга.

Занимљиво је да је Роналдо управо против те селекције постигао највише голова у репрезентативној каријери - 11 у 11 утакмица.

Португалија је уписала и пету победу, те тако са 15 бодова заузима прво место у групи Ј, са пет бодова предносту управо у односу на Словачку.

image