Спорт

Ђоковић у сузама пред Београдом: Ниједна нација нема ово што ми имамо (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свих времена није успео да задржи емоције пред окупљеним Београђанима
Ђоковић у сузама пред Београдом: Ниједна нација нема ово што ми имамо (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Новак Ђоковић заплакао је приликом изласку на балкон Старог двора током свечаног дочека.

Ђоковић се после освајања Ју-Ес опена придружио кошаркашима и баскеташима Србије, којима су се Београд и Србија поклонили због великих успеха.

Када је осетио енергију окупљених, чуо песму и скандирање, није могао да сакрије емоције и сузе су саме потекле. Није могао да се заустави, па су му кошаркаши пришли и загрлили га.

"Ретки су тренуци када се остаје без речи, ово је један од тих. Тресем се, не знам шта да кажем", рекао је Ђоковић.

Он је потом честитао баскеташима и кошаркашима на свим успесима које су постигли

"Хвала им што су прихватили да будем део овог славља и што су прихватили да се дружимо вечерас. Остварење дечачког сна из једног великог разлога јер сам, као клинац, као и многи из других генерација, био ту у маси, док смо славили велике резултате наших кошаркаша."

Додао је да, колико год је у прошлости имао прилику да се попне на чувени балкон, овај дочек ће му остати у посебном сећању.

"Ово је непроцењиво и незаменљиво. Дефинитивно, овај осећај се више никада неће десити. Да стојим овде поред великих шампиона и великих људи са којима имам, хвала Богу, пријатељски однос. Са неколицином сам причао пред излазак овде и рекао сам им да сам осетио ту њихову слогу и заједништво и то нас је окупило овде. Не само успех и финале Светског првенства, већ тај моменат људскости који су показали."

Потом је позвао све присутне да још једном скандирају нашем највећем хероју – Бориши Симанићу.

"Бориша... Бориша је херој нације и заслужује да му сви скандирате."

За крај, поентирао је поруком:

"Желим да вам кажем да сви славимо и завршавам овом реченицом: На свету ниједна нација нема овај дух који ми имамо. Живела Србија!", закључио је Ђоковић.

image