Спорт

"Новак је најбољи спортиста на планети и највећи тенисер свих времена"

Немогуће је дати статистички аргумент против тога да је Новак Ђоковић најбољи тенисер свих времена, тврди некадашњи тенисер Енди Родик
"Новак је најбољи спортиста на планети и највећи тенисер свих времена"Getty © Clive Brunskill

У тренутку када светски тениски и спортски стручњаци воде (беспотребну) расправу о томе ко је највећи тенисер свих времена, Енди Родик говори једну, можда кључну ствар, за окончање тих расправа - нити један статистички податак не може да каже да Новак Ђоковић није најбољи тенисер у историји.

"Новакова доминација и начин на који константно побеђује су апсурдни. Вероватно је најпоузданији играч у историји тениса. Не бих се кладио против њега нити једног дана, на било којој подлози, у било ком формату. Немогуће је дати статистички аргумент да Новак није најбољи тенисер у историји. Није претеривање ни да се каже да је најбољи спортиста на планети", написао је Родик у ауторском тексту за "Бетвеј".

Родик је последњи Американац који је освојио Ју-Ес опен, пре 20 година, што му је и једина гренд слем титула, а један је од ретких играча са бољим скором у међусобним дуелима са Ђоковићем (5:4).

"Изједначио је рекорд Маргарет Корт са 24 Слема, али жели све рекорде. Желеће да дође до 25. После тога, у суштини, игра против самог себе. Биће између онога што је његова мотивација и онога што му тело говори. Здравље никада не узимате здраво за готово, посебно не пред крај каријере, али, ако је мотивисан, његово тело изгледа као да је потпуно у реду да игра још неколико година", написао је Родик.

Родик је имао ту част да преда Ђоковићу трофеј након тријумфа на Ју-Ес опену пре шест дана.

image