Спорт

Мари: Новак је ГОАТ ако гледате гренд слемове, али...

После Новаковог освајања Ролан Гароса као да је закључена расправа од највећем тенисеру свих времена, али не мисле сви тако
Мари: Новак је ГОАТ ако гледате гренд слемове, али...Getty © Julian Finney

Енди Мари, један од највећих ривала Новака Ђоковића, сматра да је Србин најбољи по једном веома важном параметру, али да за остале не може да тврди.

Светски "број 2" је недавно дошао до трећег трофеја на Ролан Гаросу, укупно 23. на гренд слемовима, чиме се осамио на првом месту вечне листе.

Многима је то било довољно да затворе расправу о ласкавој ГОАТ (Greatest of all time) титули.

"Ако се гледају гренд слем титуле, то је Новак, али по мом мишљењу, ГОАТ расправа има више нијанси", рекао је Мари за "Скај спортс".

Двоструки шампион Вимблдона, пред највећи турнир у "белом спорту", заузима 38. место, што му је најбољи пласман од када је имао операцију кука.

Мари долази у Лондон као један од фаворита из сенке, посебно после два пехара на челенџерима на трави.

Он се у изјави осврнуо и на признање Ника Кирјоса, који је открио да је размишљао о самоубиству прошле године.

"Некада на Туру можеш да будеш усамљен, када си у хотелској соби после тешког пораза, без породице и пријатеља… Тада долазе тешки тренуци. Не изненађује ме што се спортисти муче са менталним здрављем. Ту су и друштвене мреже, што до пре 15-20 година није постојала – у соби си гледаш твитер и инстаграм и читаш ружне коментаре кад ти је свакако лоше", додао је 36-годишњи Британац.

Вимблдон је на програму од 3. до 16. јула и игра се за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.

image