Спорт

Сити има проблема са повређеним играчима уочи меча са Црвеном звездом

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да има проблема са повређеним играчима уочи меча првог кола фудбалске Лиге шампиона против Црвене звезде, преносе британски медији
Сити има проблема са повређеним играчима уочи меча са Црвеном звездомGetty © Claudio Villa / Staff

Манчестер сити је у првих пет кола Премијер лиге остварио пет победа.

"Грађани" су освојили европски Суперкуп, док је у Kомјунити шилду поражен од Арсенала.

"Мање играча на клупи је проблем. Kада имате много повреда, проблем није само данас, него сутра или за три, четири, пет утакмица. Жао ми је, биће утакмица где ћемо морати да играмо са фудбалерима 'другог тима' јер не смемо да ризикујемо повреде главних играча. Kевин де Брујне и Џон Стоунс су и даље повређени, за Матеа Kовачића и Џека Грилиша још не знам шта се дешава", рекао је Гвардиола.

Утакмица између Манчестер ситија и Црвене звезде биће одиграна сутра од 21 час. Манчестер ситију потом следи дуел са Нотингем Форестом у Премијер лиги и гостовање Нукаслу у Лига купу.

"Не знам колико дуго ће бити ван тима... Мислим да неће бити спремни за Црвену звезду, видећемо још, корак по корак. Потом гостујемо Њукаслу у Лига купу. Kада имате цео тим на располагању, онда идете у Њукасл са добром екипом".

Он је подсетио да су поједини играчи прошле недеље имали обавезе у својим репрезентацијама.

"Сада се само одмарамо, опорављамо и покушавамо да дођемо на утакмицу у што бољем стању. Ја сам био на одмору, али ови момци су играли 90 минута у својим репрезентацијама, путовали су у Боливију, Бразил... То је јако исцрпљујуће. Погледајте само колико екипа имају повреда. Не односимо се према играчима на добар начин. Одговорни смо за то како се понашамо према њима", закључио је Гвардиола.

image