Спорт

Грујин послао допис АБА: Укините ограничење о броју клубова из једне земље

Директор Kошаркашке лиге Србије Александар Грујин упутио је званичан допис спортском директору АБА лиге Милији Војиновићу са иницијативом да се укине ограничење о броју клубова из једне земље који могу да учествују у Првој АБА лиги, саопштено је из KЛС
Грујин послао допис АБА: Укините ограничење о броју клубова из једне земље© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Kако се наводи у допису, за ову одлуку су на Скупштини и Председништву KЛС гласали сви клубови, осим једног члана који је био уздржан.

"Kако сте већ упознати, клубови из Србије који играју Прву АБА лигу су већ неколико пута покретали ово питање, али нису наилазили на разумевање. Сматрамо да је ово једини начин да се испоштује спортски резултат и да терен буде једино мерило за играње у Првој АБА лиги. Повећањем броја клубова из једне земље на шест или укидањем границе би се подигао и квалитет кошарке у целом региону и свим земљама учесницама", стоји у допису KЛС.

Такође, Грујин је у допису подсетио да је погрешно што KK Златибор, који годинама улаже озбиљан новац, као освајач Друге АБА лиге није могао да игра у Првој АБА лиги директно по спортском пласману.

Грујин је у допису навео и да постоји могућност, и веома апсурдна ситуација, да ако првих пет клубова на табели буду из Србије, пети клуб би могао да испадне из Прве АБА Лиге, што ни по којим мерилима не би било ни фер ни поштено.

"Уколико до ове промене не буде дошло, ми као Лига не видимо поенту да наши клубови наступају у Другој АБА лиги, јер им освајање исте не гарантује ништа, па је самим тим и додатно улагање средстава како би се Друга АБА Лига освојила непотребно", наведено је у допису.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner