Спорт

Српкиње победиле Украјину у историјском мечу - фудбалерке преокренуле за први тријумф

У петак је стартовала прва сезона УЕФА Лиге нација за жене, а селекција Србије је већ на старту успела да стигне до важне победе
Српкиње победиле Украјину у историјском мечу - фудбалерке преокренуле за први тријумф© Twitter / screenshot / @FSSrbije

Фудбалерке Србије оствариле су велику победу у првом, историјском мечу у новооснованој УЕФА Лиги нација, пошто су у Гдањску биле боље од Украјине - 2:1.

Изабранице Драгише Зечевића савладале су Украјинке након преокрета у другом полувремену.

Украјина је повела у 20. минуту преко Оље Овдијчук, али наше девојке се нису предавале. Јелена Чанковић је у 64. минуту изједначила поготком из слободног ударца, док је Невена Дамјановић у 79. минуту употпунила преокрет.

Србија се у новоформираној Лиги нација налази трећој групи Б дивизије, а ривалке су им још и селекције Пољске и Грчке. Првопласирани тим ће после шест кола прећи у А дивизију, дуругопласирани тим ће играти у плеј-офу за пласман у виши ранг, док ће трећепласирана екипа играти у плеј-ауту за останак у Б дивизији. Једино ће последњепласирани тим у групи сигурно прећи у Ц дивизију.

Наредни меч Србија игра већ 26. септембра на домаћем терену против селекције Грчке, која касније у петак у свом првом мечу дочекује Пољску.

image