Спорт

После Ајаксове бруке: Прекинути меч се наставља, навијачи неће моћи да дивљају

Утакмица Ајакс - Фејенорд привукла је много пажње широм Европе у недељу, али не због саме игре, већ прекида сусрета након нереда које су правили навијачи домаћег тима
После Ајаксове бруке: Прекинути меч се наставља, навијачи неће моћи да дивљајуGetty © Ian MacNicol / Stringer

Незадовољни заостатком 0:3 у највећем холандском дербију, навијачи Ајакса су убацивањем бакљи прекинули сусрет, а сада је познато да ће он бити настављен у среду 27. септембра.

Холандски фудбалски савез је потврдио да ће утакмица бити играна у среду од 14.00 часова на "Јохан Кројф" арени, очекивано, без присуства публике. Утакмица је била прекинута након 55 минута при вођству Фејенорда 3:0.

Ајакс је тог дана требало да игра утакмицу против Волендама, али ће тај сусрет бити померен за неки други датум. Иначе, навијачи Ајакса нису само убацивали бакље на терен.

Поједини хулигани су и упадали у просторије клуба, док је испред стадиона у великој гужви реаговала и локална полиција на коњима, у појединим ситуацијама чак реаговавши и бацањем сузаваца како би се навијачи разбежали.

Ајакс је тренутно на тек 14. месту у Ередивизији, а ово је био начин за навијаче да искажу своје незадовољство лошом ситуацијом у клубу.

image
VV inauguration
banner