Спорт

Мајами без Месија остао без другог трофеја

Најбољи фудбалер свих времена због повреде није могао да игра и то се испоставило као превелики недостатак за "ружичасте"
Мајами без Месија остао без другог трофеја© Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Фудбалери Интера из Мајамија нису успели да освоје Ју-Ес опен куп, пошто су у финалу поражени од Хјустон дајнама резултатом 2:1.

Интер је пропустио прилику да освоји други трофеј за само месец дана, пошто је, на крилима Лионела Месија, тријумфовао у КОНКАКАФ Лига купу.

Био је то први трофеј за клуб који је 2018. године основао чувени Дејвид Бекам, али другог, барем за сада, неће бити. И разлог за то је једноставан – неиграње омаленог Аргентинца.

Меси се повредио пре неколико дана на утакмици са Торонтом и, према речима тренера Херарда Тате Мартина, није био у стању да заигра против Хјустона. На терену није било ни левог бека Ђордија Албе, што су "динамиташи" на најбољи начин искористили.

Већ у првом полувремену су решили питање победника, а стрелци су били Грифин Дорси у 23. минуту, односно Амин Баси, који је десетак минута касније реализовао једанаестерац.

Почасни погодак за домаћина у Форт Лодерлејлу био је Џозеф Мартинез у надокнади времена.

Срећу гостима донео је НБА суперстар Џејмс Харден, који је бодрио Хјустон, а потом и учествовао у церемонији доделе пехара.

Интеру сада преостаје такмичење у МЛС лиги и покушај да дође до позиције која води у плеј-оф. До пре неколико седмица најгора екипа на америчком континенту налази се тренутно на претпоследњој позицији Источне конференције са 32 бода.

Међутим, Меси и саиграчи имају пет бодова и две утакмице мање од Њујорк ситија, који је први изнад црте за доигравање.

image