Спорт

Партизан у Пиреју, а Обрадовић поручује: Кад верујемо у оно што радимо све је у реду

Тренер Партизана Жељко Обрадовић наводи да ће његов тим учинити све да се носи са прошлосезонским учесником фајнал-фора Евролиге, Олимпијакосом.
Партизан у Пиреју, а Обрадовић поручује: Кад верујемо у оно што радимо све је у реду© Tanjug/Sava Radovanović

Кошаркаши Партизанау у четвртак играју седми меч у Евролиги ове сезоне, али гостовање Олимпијакоса у Пиреју дочекују са ослабљеним тимом.

Истина, екипа Жељка Обрадовића је у сјајном тренутку, пошто су у серији од три узастопне победе у елитном такмичењу. У четвртак (20.00) ће покушати да начине велико изненађење против грчког великана.

"Олимпијакос је тим који је ове године играо фајнал-фор, направили су неке промене у ростеру, изгледају још боље, а уиграност им је на врхунском нивоу", рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић уочи утакмице.

Он ће на располагању имати само девет играча, с обзиром на то да су повређени Балша Копривица и Данте Егзум, од раније Алан Смаилагић и Алекса Аврамовић, а у селекцији Србије су Урош Трифуновић и Данило Анђушић.

"Годинама играју заједно, све карактеристике које су познате јесу да трче у контранападу, а на пола терена имају два плејмејкера - Волкапа и Слукаса. Немамо право да се жалимо, пробаћемо да играмо у овим околностима онолико колико можемо. На срећу, на тренингу је био Ален Смаилагић, није у стању још да путује, нити да помогне екипи. Не сећам се да смо имали притисак, једини који постоји јесте између нас у екипи. Када верујемо у оно што радимо, све је у најбољем реду", истакао је Обрадовић за клупски сајт.

Млади плејмејкер црно-белих Јам Мадар рекао је да је Олимпијакос сјајан тим и да очекује тешку утакмицу.

"Немамо довољно играча, али морамо да се боримо. Неки играчи наступају за национални тим, тако да ће неко добити прилику да се истакне и уради добар посао. Можда ће бити тешко припремити утакмицу са мањим бројем играча, али тако је - како је. Играли су фајнал-фор прошле сезоне, али ми морамо да урадимо свој део посла и да се фокусирамо на нас, јер долазимо са мањим бројем играча", поручио је Мадар.

image