Спорт

Мицић: Девет година сам радио да бих стигао у НБА лигу

Kошаркаш Оклахоме Василије Мицић изјавио је да је срећан што наставља каријеру у редовима Тандера и додао да је девет година напорно радио да би стигао до НБА лиге
Мицић: Девет година сам радио да бих стигао у НБА лигуGetty © Wang He / Stringer

Мицић је у летњем прелазном року потписао трогодишњи уговор са Оклахомом. Филаделфија је 2014. године изабрала Мицића на НБА драфту, али је овај клуб 2020. трејдовао права на српског кошаркаша екипи из Оклахоме.

"Овог лета НБА се није доводила у питање, јер сам осећао да сам достигао највиши ниво у Европи што је веома тешко. Веома сам срећан што се ово коначно догодило јер сам искрено радио девет година да бих стигао у НБА, тако да мислим да је било вредно тога", рекао је Мицић.

Српски кошаркаш је потом похвално говорио о свом новом клубу.

"Пре него што сам дошао, чуо сам много позитивних ствари о организацији од других људи, посебно од Срба који су већ били у НБА. Сви су имали веома позитивне коментаре и мишљења. Потпуно се слажем с њима".

Он је претходних пет сезона наступао за Ефес са којим је освојио две титуле у Евролиги. Мицић ће по први пут у каријери играти у НБА лиги.

"Мислим да је ова организација, веома, веома добра у смислу објеката, приступа играчима, почевши од теретане, труда да дају све од себе па до тренера. Сваки дан када дођем у теретану осећам да сви дају све од себе тог дана. То вам даје додатну мотивацију. А онда играчи, они су тако скромни, толико су конкурентни и спремни за рад".

Нови изазов у каријери

Мицић је навео да доласком у Оклахому жели нови изазов.

"Осећам се као да морам још једном да изазовем себе, а рекао сам и тренеру, осећам да могу да будем можда ове године најинтересантнији момак на терену иако сам старији од других. Да, то је главна ствар која ме покреће. Kада тамо достигнете неки ниво успеха, на неки начин желите да проширите свој потенцијал, и мислим да је овај позив стигао на време. Kао што сам рекао, да нисам добио ову понуду, вероватно бих остао тамо до краја. Али са условима које су ми дали и поштовањем које су ми до сада показали у Тандеру, осећам да је више него довољно да дођем и изазовем себе", закључио је Мицић.

Мицић је пре Ефеса играо за Жалгирис, Тофаш, Црвену звезду, Бајерн и Мегу.

image