Спорт

Марин нема дилему: Црвена звезда ће свакако да буде шампион

Технички директор Црвене звезде Марко Марин изјавио је да су сви у клубу срећни што ће "црвено-бели" поново играти у фудбалској Лиги шампиона и додао да је сигуран у одбрану титуле у Суперлиги Србије
Марин нема дилему: Црвена звезда ће свакако да буде шампион© ATA Images

Црвена звезда ће од 21 сат дочекати Јанг Бојс у другом колу групе Г Лиге шампиона. "Црвено-бели" су у првом колу у гостима поражени од Манчестер ситија 3:1, док је Јанг Бојс идентичним резултатом изгубио на свом терену од Лајпцига.

"Много смо срећни да се након три године ЛШ враћа на 'Маракану'. То је најјаче такмичење у Европи и радујемо се томе. Много лепа сећања су везана за претходна два мандата у Лиги шампиона и надамо се да ћемо и ове године славити победе код куће и приказати Звезду у правом светлу", рекао је Марин.

Он је навео да је група Г Лиге шампиона у којој игра Црвена звезда прилично тешка.

"Видели смо већ, играли смо са најбољом екипом на свету, Лајпциг изгледа много добро, играо је са Бајерном нерешено и бори се за титулу у Немачкој. Свака група у Лиги шампиона је тешка. Имамо одличну екипу и добро смо се спремили за ову утакмицу у среду", додао је технички директор Црвене звезде.

Марин је истакао да су фудбалери Црвене звезде спремни за дуел са клубом из Швајцарске.

"Доста смо се променили овог лета, нови играчи и нови тренер. Треба времена да се уклопи све. Имамо квалитет, сада је потребно то да се уклопи, али то не значи да нисмо у форми".

Он се осврнуо и на "вечити дерби" са Партизаном, који је требало да буде одигран 27. септембра, али је одложен због Дана жалости у Србији.

"Није било за играти тај дан, због Дана жалости. Нико није размишљао о фудбалу тих дана. Пре тога смо били критични према арбитру Срђану Јовановићу, који је на утакмици коју сам ја играо судио пре пар година. То на крају није била тема, ми смо спремни за дерби у децембру и још више ћемо се уиграти. Ми ћемо свакако да будемо шампиони. Имамо најбољу екипу у Србији и то ћемо показати", закључио је Марин.

Црвена звезда се налази на трећем месту на табели Суперлиге Србије са четири бода мање од Партизана.

image