Спорт

Швајцарци пишу пред гостовање у Београду: Јанг бојс изгубио ДНК

Новинари швајцарског "Блика" имају многа питања за тренера Јанг Бојса Рафаела Викија
Швајцарци пишу пред гостовање у Београду: Јанг бојс изгубио ДНКGetty © Jonathan Daniel / Staff

Игра шампиона Швајцарске не подсећа на ону од прошле сезоне, због чега је тренер Вики често на мети тамошњих медија.

У најновијој анализи пред утакмицу са Црвеном звездом у Београду (среда, 21.00) новинар "Блика" Алајн Кунц поставља питање како ће изгледати тим Јанг бојса на "врућем гостовању" у другом колу Лиге шампиона.

Систем са тројицом играча у последњој линији, како је Јанг бојс играо против Лајпцига у првом колу ЛШ, није се показао добрим.

"Био је то систем који није помогао против Лајпцига. Одбрана са тројицом у последњој линији и две "шестице" испред. Сигурност на првом месту, али Немци су ипак били једноставно превише добри.

У основи, дискусије о систему нису баш релевантне. Јер они ретко одређују ток игре, увек су играчи ти који попуњавају систем. Ипак, дискусија о формацији је адекватна у првој утакмици Лиге шампиона и то из два разлога: зато што Рафаел Вики никада није играо са овим системом у својих 57 утакмица на клупи Јанг бојса и зато што је основни ДНK тима, који је пет пута освајао шампионат у последњих шест година, бачен у море", пише у анализи "Блика" и за крај се закључује:

"Очекује се да Јанг бојс против Црвене звезде игра офанзивно, али и опрезно пред френетичним навијачима".

Утакмица другог кола Лиге шампиона између фудбалера Црвене звезде и Јанг бојса игра се у среду од 21.00 на стадиону "Рајко Митић".

image