Спорт

Вруће у Лиги шампиона: Њукасл "размонтирао" ПСЖ, Сити у Звездиној групи победио и Лајпциг

Милан после два кола има гол-разлику 0:0, Барселона је опет уписала тријумф, док је Лацио преокретом стигао до победе у Шкотској у мечевима Лиге шампиона
Вруће у Лиги шампиона: Њукасл "размонтирао" ПСЖ, Сити у Звездиној групи победио и ЛајпцигGetty © Stu Forster / Staff

И док је Црвена звезда водила велику битку са Јанг бојсом у ремију 2:2 у Београду, у међувремену је одиграно још пет утакмица у другом колу Лиге шампиона.

У оквиру Звездине групе Г, Манчестер сити је победио Лајпциг 3:1, а до победа су стигли и Њукасл, Барселона и Лацио, док су Борусија Дортмунд и Милан ремизирали 0:0.

Сити је савладао Лајпциг истим резултатом као и Црвену звезду, а стрелци су били Фил Фоден, Хулијан Алварез и Жереми Доку, док је за Лајпциг мрежу тресао Лоис Опенда. Ипак, иако је тријумф био убедљив, Сити је све до 84. минута тражио други погодак на мечу.

Велику победу остварио је Њукасл, који је у првој утакмици на "Сент Џејмс парку" у Лиги шампиона после 20 година разбио Пари Сен Жермен 4:1. Спектакуларан меч "сврака" головима су увеличали Мигел Алмирон, Ден Бурн, Шон Лонгстаф и Фабијан Шер, док је једини гол за Парижане постигао Лукас Ернандез.

Барселона је успела да слави у Порту 1:0 голом Ферана Тореса и тако сачува максималан учинак са шест бодова, док је у групи Е виђен преокрет. Лацио је савладао Селтик 2:1 након првобитног вођства шкотског тима преко Кјога Фурухашија. Но, Римљани су успели да преокрену преко Матијаса Весина и Педра Родригеза.

  • ГРУПА Е: Атлетико Мадрид 4, Лацио 4, Фејенорд 3, Селтик 0.
  • ГРУПА Ф: Њукасл 4, ПСЖ 3, Милан 2, Борусија Дортмунд 1.
  • ГРУПА Г: Манчестер сити 6, Лајпциг 3, Црвена звезда 1, Јанг бојс 1.
  • ГРУПА Х: Барселона 6, Порто 3, Шахтјор 3, Антверпен 0.
image