Спорт

Хаос у Италији - судија посрамио колегиницу једним потезом, прети му суспензија

У италијанском фудбалу једна од битнијих тема ових дана је и моменат уочи утакмице Серије А који је привукао велику пажњу на друштвеним мрежама
Хаос у Италији - судија посрамио колегиницу једним потезом, прети му суспензија© Twitter / screenshot / @FT_Italiano

Ружна ситуација која се догодила уочи почетка италијанског шампионата између Сасуола и Лечеа могла би да резултира у суспензији главног судије.

Ипак, не ради се о погрешној одлуци донетој на терену, већ чињеници да је главни арбитар Хуан Лука Саки направио скандалозан потез и одбио да се рукује са својом асистенткињом Франческом ди Монте.

Све се одиграло у тунелу пре изласка играча два тима на терен. Саки је дошао да се поздрави са екипама пре изласка на терен, што је уобичајен протокол. Прво се поздравио са капитеном Сасуола, а потом је пружио руку асистенткињи.

Ипак, када је и она кренула да се поздрави, он је руку нагло повукао и избегао поздрав. Франческа је остала видно збуњена овим потезом, док је Саки у наставку пружио руку капитену Лечеа.

Овај снимак је убрзо постао виралан на друштвеним мрежама, а то је довело и до реакције италијанског савеза (ФИГЦ) који разматра могућност да казни судију Сакија једном утакмицом суспензије.

image