Спорт

Кејн: Не занимају ме године, желим да освојим Европско првенство са Енглеском

Фудбалер Бајерна Хари Kејн изјавио је да се нада да ће да буде у врхунској форми још осам или девет година како би помогао репрезентацији Енглеске да освоји Европско првенство 2028. године, преноси Скај спортс
Кејн: Не занимају ме године, желим да освојим Европско првенство са ЕнглескомGetty © Alex Livesey / Stringer

Велика Британија и Република Ирска биће домаћини Европског првенства 2028. године, а Кејн ће тада да напуни 35 година, али ни то не утиче на његову мотивацију и амбиције. Он је тренутно најбољи стрелац енглеске репрезентације.

"Перцепција у спорту и фудбалу је да када напуните 30 година, људи почињу да мисле да је то крај. Али начин на који гледам је као да сам на другој половини каријере. Имам још девет или 10 година на највишем нивоу, а надам се осам или девет таквих година", рекао је Kејн.

Енглез је истакао да су бројни врхунски фудбалери били у најбољој форми пошто су напунили 30 година.

"Роналдо, Меси, Левандовски, Ибрахимовић... Они су били бољи када су напунили 30 година. Можда је све сређено у приватном животу, породица, деца. Лепо вам је у вашем телу и пријатно вам је психички и то вам омогућава да се концентришете на фудбал".

Енглеска је у финалу ЕП 2021. поражена на Вемблију од Италије после бољег извођења пенала. Европски шампионат 2024. биће одиграно у Немачкој, у којој нападач сада наступа за Бајерн.

"Освојити турнир било би посебно, али освојити га у својој земљи било би остварење снова", закључио је Kејн.

Репрезентација Енглеске је тренутно лидер у квалификационој групи за ЕУРО 2024, а следе је Италија, Украјина, Северна Македонија и Малта.

image