Спорт

"Орлове" чека пакао: Мађари распродали карте за три и по сата за утакмицу са Србијом

"Пушкаш арена" ће бити крцата у суботу увече на мечу Мађарска - Србија
"Орлове" чека пакао: Мађари распродали карте за три и по сата за утакмицу са СрбијомGetty © Laszlo Szirtesi / Stringer

Фудбалска репрезентација Србије у суботу од 20.45 гостује селекцији Мађарске у шестом колу квалификација за Европско првенство, а како јављају тамошњи медији 65.000 карата, што је цео капацитет "Пушкаш арене", распродатe су за само три и по сата.

Како се наводи интересовање за утакмицу је толико да би могле да се напуне барем још две арене.

Освета Пиксија и његових ђака

Репрезентацију Мађарске последњих година прати изузетан амбијент, народ воли да гледа и бодри национални тим, али ипак оволико интересевање није било забележено.

Разлог за велику заинтересованост лежи у томе што је Мађарска у јуну у Београду славила против Србије, која јој је главни ривал у квалификационој групи, а свесни су да "орлови" сада желе освету, али и три бода.

Колико ће у томе успети је друга прича. Србија у Будимпешту одлази без Душана Влаховића. Нападач Јувентуса има проблем са леђима због чега неће моћи да игра ни против Мађарске, али ни против Црне Горе три дана касније на стадиону "Рајко Митић".

С друге стране и Мађари ће бити ослабљени изостанком Вилија Орбана. Њихов  селектор Роланд Шалаи потврдио је да неће моћи да рачунају на једног од својих најбољих појединаца.

"Српски тим је препун добрих играча и можемо са њима да се носимо само ако будемо прави тим. Изостанак Вилија Орбана је ударац за нас, јер је он наш кључни играч, али верујем да ћемо га одменити на прави начин. Нанели смо Србима болан пораз у Београду, они сад долазе код нас са жељом да се реванширају. Само ако будемо дисциплиновани и посвећени као када смо играли код њих, моћи ћемо да дођемо до доброг резултата", рекао је Шалаи.

Kрцате трибине "Пушкаш арене" биће њихов адут тврди први човек националног тима Мађара.

"Пробао сам да помогнем сваком ко ми је тражио карту, али за мене је најважније што ће ми ту бити родитељи. Они су ми најважнији", закључио је селектор Мађарске.

image