Спорт

Самарџић пред кључан меч Србије: Желимо да се из Будимпеште вратимо са три бода

Српски фудбалски репрезентативац Лазар Самарџић изјавио је да ће његов тим да учини све да победи Мађарску у мечу квалификација за Европско првенство 2024. године
Самарџић пред кључан меч Србије: Желимо да се из Будимпеште вратимо са три бода© A.K./ATAImages

"Осећам се баш добро, играм више него прошле сезоне и то ми је најважније. Једва чекам нова два изазова у дресу националног тима", изјавио је Самарџић у интервјуу за званични сајт ФСС.

Србија ће у суботу од 20.45 гостовати селекцији Мађарске у Будимпешти.

"Знали смо и пре квалификација да Мађари имају јаку репрезентацију и да ће бити озбиљан конкурент за једно од прва два места у групи. Уверили смо се у Београду да им је одбрана јачи део тима, врло су организовани, тешко примају голове. Даћемо све од себе да се из Будимпеште вратимо са три бода, што би значило огроман корак ка Европском првенству", додао је Самарџић.

Европско првенство ће бити одиграно наредне године у Немачкој, Самарџићевој земљи рођења.

"За мене је велики мотив то што се завршни турнир игра у земљи у којој сам поникао као фудбалер. Причам ових дана другарима из репрезентације колико су Немци озбиљни када се прихвате организације неког спортског догађаја. Ту нема грешке, све ће бити на врхунском нивоу", додао је фудбалер Удинезеа.

Србија ће 17. октобра у Београду дочекати селекцију Црне Горе.

"После Мађарске, дочекујемо Црну Гору и подршка гледалаца би нам била од непроцењивог значаја. Они су у резултатском налету, играју добро и биће нам врло незгодан ривал. У размаку од пар дана, одмерићу два пута снаге са Крстовићем, јер нас одмах после дуела у Београду очекује и првенствена утакмица Серије А између Удинезеа и Лечеа. Момак је у одличној форми, скоро на свакој утакмици затресе мрежу и заиста је откровење првенства. Морамо на њега да обратимо посебну пажњу", рекао је Самарџић и додао:

"Имају и Црногорци о коме да размишљају. Александар Митровић нема намеру да стане са головима у дресу репрезентације. Само нека тако настави."

Прво место на табели групе Г квалификација за Еуро 2024. држи Мађарска са 10 бодова, док је Србија друга са истим бројем бодова, али и утакмицом више. Црна Гора је трећа са осам.

image