Спорт

Лукић: Утакмицу са Мађарском ће одлучити борба у везном реду

Српски фудбалски репрезентативац Саша Лукић изјавио је да очекује победу против Мађарске у Будимпешти и додао да је "орловима" циљ пласман на Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој
Лукић: Утакмицу са Мађарском ће одлучити борба у везном реду© FSS

Србија ће у суботу од 20.45 часова гостовати Мађарској у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

"Kада смо почели квалификације за ЕП, циљ нам је био да се пласирамо на то такмичење. Сада смо у ситуацији да сами одлучујемо о томе. Даћемо од себе да остваримо циљ. Имамо целу недељу да се припремимо за утакмицу. Прву утакмицу са Мађарима у Београду нисам играо. Морам да будем искрен и да кажем да су они били бољи за та два гола у првом полувремену. Друго полувреме је било доста боље. Мислим да ће се у Будимпешти много тога одлучивати на средини терена. Три бода су нам циљ, верујемо у победу", рекао је Лукић.

Мађарска је седмог септембра у Београду победила Србију 2:1, а репрезентативац Немања Гудељ сматра да су "орлови" ту утакмицу одиграли испод нивоа.

"Прошлу утакмицу нисмо били на нашем нивоу, поготово у првих 45 минута. Сада морамо ући у меч као у другом полувремену меча у Београду. Мислим да смо бољи тим, да имамо квалитетније играче, треба да изађемо са ставом да желимо победу и верујем да ћемо је остварити", рекао је Гудељ.

Он је подсетио да је било критика на рачун игре српских фудбалера после првог дуела са Мађарском.

"Увек ће бити критика, ми се бранимо као тим, а не само задња линија. Требало би да буде критика на цео тим, а не само на одбрану. Сада је важно да изађемо на терен као ратници, да покажемо вољу и мислим да ће онда бити све како треба", додао је Гудељ.

Лукић је признао да постоји мала доза притиска, пошто се ради о важној утакмици.

"Знамо сви колико дуго нисмо били учесници Европског првенства и то је свима нама циљ. Све би дали да се нађемо на ЕП. Једва чекамо почетак меча, јер знамо да ће доста бити наших навијача. Надам се победи", рекао је Лукић.

Мађарска је прва на табели групе Г квалификација за ЕП 2024. са 10 бодова, колико има и другопласирана Србија.

"Имамо негативан скор против Мађара, али све ћемо учинити да то променимо у нашу корист. Желимо да победимо у Мађарској. Сигурно је да ће детаљи одлучивати, морамо да будемо максимално концентрисани од првог минута. Морамо да будемо што бољи како се меч буде одвијао. Мађарска је добра екипа, свако ко мисли да су слабији од Србије, вара се, али важан је наш став, да покажемо да смо бољи", навео је Лукић.

Гудељ је истакао да је фудбалери Србије знају шта их чека у Будимпешти.

"Мађарска има добар тим са одличним играчима. Показали су то кроз цео циклус квалификација, али су и раније пружали добре партије. Ми смо спремни, добро смо тренирали. Имамо квалитетан тим, знамо шта нас чека, идемо на три доба", закључио је Гудељ.

image
VV inauguration
banner