Спорт

Француска и Португалија на Европском првенству, а Холанђани стрепе!

Пласман на завршни турнир у Немачкој обезбедила је и селекција Белгије
Француска и Португалија на Европском првенству, а Холанђани стрепе!Getty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Фудбалери Француске, Белгије и Португалије обезбедили су пласман на Европско првенство у Немачкој 2024. години, пошто су остварили пресудне победе у петак увече.

Французи су у групи Б савладали Холандију 2:1 на гостовању и тако ставили "лале" у тешку позицију, који би лако могли да остану без директног пласмана на завршни турнир.

Француска је славила головима Килијана Мбапеа у 7. и 53. минуту, док је пораз Холандије ублажио Квилиндши Хартман у 83. минуту. На првом месту у групи је Француска са 18 бодова, Грчка је друга са 12, а Холандија трећа са девет, али уз утакмицу мање.

Португалија је за то време савладала Словачку 3:2 и то после два поготка Кристијана Роналда и један Гонсала Рамоша. Португалци су остварили свих седам победа, а Словаци су други на табели са 13 бодова. У игри за пласман на Еуро у групи Ј су и Луксембург са 11 и Босна и Херцеговина са девет бодова.

И на крају, Белгија је савладала Аустрију на гостовању у Бечу 3:2, чиме су и они обезбедили место у Немачкој наредног лета. За то су им била довољна два гола Додија Лукебакија и један Ромелуа Лукакуа. Белгијанци су први са 16 бодова из шест мечева, три мање бода има Аустрија, а Шведска је трећа са тек шест, додуше и утакмицом мање.

Сви резултати:

Група Б

  • Ирска - Грчка 0:2
  • Холандија - Француска 1:2

Група Ф

  • Естонија - Азербејџан 0:2
  • Аустрија - Белгија 2:3

Група Ј

  • Исланд - Луксембург 1:1
  • Лихтенштајн - Босна и Херцеговина 0:2
  • Португалија - Словачка 3:2
image
VV inauguration
banner