Спорт

Пикси уверава из Будимпеште: Идемо на Европско првенство, једва чекамо утакмицу

Фудбалска репрезентација Србије у суботу од 20.45 гостује Мађарској на "Пушкаш арени" у Будимпешти у оквиру квалификација за Европско првенство у Немачкој 2024. године, а дан уочи сусрета селектор "орлова" Драган Стојковић Пикси поручио је да је пласман на завршни турнир приоритет
Пикси уверава из Будимпеште: Идемо на Европско првенство, једва чекамо утакмицу© Tanjug/Strahinja Aćimović

"Циљ свих нас, превасходно мене који је најодговорнији за резултате, јесте да Србија игра на Европском шампионату и учинићемо све да тако буде. Састав тима знам 99 одсто, преостаје да сачекамо и сутрашњи дан. Оно што мене радује јесте да су момци добро радили и једва чекамо утакмицу", истакао је Стојковић на конференцији за медије у Будимпешти.

Селектор је открио да у конкуренцији за тим због повреде неће бити Милош Вељковић, али да се нада да ће бити спреман за Црну Гору.

"Мађари су нас победили у Београду, били су бољи у првом, ми у другом полувремену и однели су нам три бода. Ми смо дошли да победимо и повратимо та три бода. Све у свему, сигуран сам да ће бити добра утакмица", нагласио је Стојковић.

Капитен Душан Тадић рекао је да се нада да ће екипа одиграти као на неким другим утакмицама одлуке уочи Мундијала у Катару.

"Дошли смо да победимо, увек смо инспирисани на лепим стадионима, као што је 'Пушкаш арена'. Али, морам да кажем и да су на прошлом мечу на Маракани били одлични услови, сјајан терен", рекао је Тадић.

Стадион је прелеп и носи име легендарног фудбалера, надовезао се селектор Стојковић.

"Њихова предност је што ће имати 65.000 гледалаца, а ми смо практично играли пред празним трибинама", поручио је и рекао да ће се у суботу увече видети хоће ли променити формацију.

У другом мечу групе Бугарска дочекује Литванију од 18.00. Мађарска и Србија воде на табели са по 10 бодова, с тим да Мађари имају меч мање. Следи Црна Гора са осам, а Бугарска и Литванија имају по два. Србија наредног уторка дочекује Црну Гору на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

image