Спорт

Бабић упозорава пред Мађарску: Сваки пад концентрације може да нас кошта пласмана на ЕУРО

Српски фудбалски репрезентативац Срђан Бабић изјавио је у Старој Пазови да његов тим има велику жељу да се пласира на Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој
Бабић упозорава пред Мађарску: Сваки пад концентрације може да нас кошта пласмана на ЕУРО© FSS

Србија ће у суботу гостовати селекцији Мађарске у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024. "Орлови" ће 17. октобра дочекати Црну Гору у Београду.

"Играо сам на два Светска првенства, са омладинцима на Новом Зеланду и прошле године са сениорском репрезентацијом у Kатару. Нема лепшег осећаја него бранити боје своје земље на тако важној спортској манифестацији. Имамо велики мотив да повежемо два велика такмичења и даћемо све од себе да Србију одведемо у Немачку", рекао је Бабић.

Репрзентативац је са клупе одгледао меч против Мађарске (1:2) у Београду, да би у Kаунасу одиграо свих 90 минута у победи против Литваније (3:1).

"Спреман сам да се ставим на располагање и да у потпуности испуним задатке које добијем од селектора Драгана Стојковића. Пред нама су два најтежа искушења у квалификацијама и сваки бод може да буде пресудан. Знало се већ после жреба ко су фаворити у групи, али нас је искуство учило да будемо опрезни јер увек неко може да искочи и направи изненађење. Црногорци нису случајно ту где јесу. Имамо два бода више и међусобни дуел на домаћем терену који би могао да реши све дилеме", додао је Бабић.

Он је истакао да је Мађарска оставила добар утисак на претходном ЕП.

"Анализирали смо њихову утакмицу против Енглеске, јасно је да се ради о врло уиграној и хомогеној екипи. Организовани су на сваком делу терена, играју одговорно, не праве грешке и зналачки користе сваку прилику за контранапад. У Београду су нам дали два брза гола и одмах се повукли да чувају резултат. У таквим околностима било је врло тешко пробити бедем испред њиховог шеснаестерца и угрозити голмана Дибуша".

Бабић је подсетио да је селекција Србије имала времена да се детаљније припреми за дуел са Мађарском.

"Имали смо више тренинга на располагању и то је свакако корисна околност уочи овако важних утакмица. Радили смо пуно на неким детаљима у дефанзиви и надам се да ће већ у Будимпешти наша одбрана бити на висини задатка. Морамо да обратимо пажњу на још један податак, неколико дуела у нашој групи решено је головима у надокнади времена. Дакле, утакмица траје деведесет и кусур минута и морамо бити максимално фокусирани до тренутка док судија не одсвира крај. Сваки пад концентрације може да нас кошта пласмана на ЕП. А да ли ћемо победоносни гол дати у првом или деведест петом минуту, потпуно је свеједно", истакао је Бабић и додао да су сви играчи спремни да се ставе у службу тима.

image