Спорт

Крах Србије у Будимпешти - Мађари казнили грешке, "орлови" далеко од првог места

Екипа Драгана Стојковића је и други пут забележила пораз против мађарске селекције у квалификацијама за Европско првенство
Крах Србије у Будимпешти - Мађари казнили грешке, "орлови" далеко од првог места© Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Фудбалска репрезентација Србије уписала је други пораз у квалификацијама за Европско првенство 2024. године у Немачкој, пошто их је селекција Мађарске савладала по други пут у месец дана – 2:1 је било за домаћи тим у Будимпешти.

Екипа Драгана Стојковића није успела да макар избори бод на најтежем гостовању у овом квалификационом циклусу, па су "орлови" сада далеко од прве позиције у групи – три бода имају мање од Мађара, уз одиграну утакмицу више.

Србија је тако остала на само једној победи у последња четири квалификациона меча, пошто су Мађари казнили грешке "орлова". Повели су домаћи преко Барнабаша Варге у 20. минуту када је Алекса Терзић слабо реаговао и оставио превише простора.

Када је Србија изједначила преко Страхиње Павловића након корнера Андрије Живковића у 33. минуту, чинило се да би то могло да пробуди Пиксијев тим да боље заигра у наставку. Ипак, резултат 1:1 на семафору једва да је стајао читав минут.

Толико је Мађарима било потребно да поврате предност и то преко Роланда Шалаја, који је у 34. минуту мајсторски погодио након смушене реакције читаве одбране и превише остављеног простора за ударац са дистанце.

У другом полувремену је Стојковић покушао да исправи своје грешке са почетка и у игру уведе неопходне Душана Тадића и Филипа Костића, али на крају ни то није дало резултата.

Србија је два пута затресла мрежу у првих осам минута наставка, али се оба пута испоставило да је поготку претходила офсајд позиција.

Нешто касније су Тадић и Павловић погодили стативу гола Мађарске у три секунде размака, али лопта никако није хтела гол. Имали су и домаћи још шанси да стигну до трећег поготка, када су "орлови" имали среће да не буду кажњени, па се на крају може рећи да партија селекције Србије једноставно није била на довољно добром нивоу за бољи коначан исход.

  • 14. окт 2023 • 22:43

    22:43

    Крај - победа Мађарске 2:1!

    Нови пораз Србије од Мађарске, и овог пута 2:1. Разочарали су "орлови" још једном, иако су имали својих прилика, неколико пута погађали оквир гола, али на крају су грешке коштале тим Драгана Стојковића.

    Мађари су практично на Европском првенству, јер имају чак пет бодова више од трећепласиране Црне Горе на три кола до краја.

  • 22:39

    93' - Каква шанса за Миленковића!

    Штопер Србије је на другој стативи шутирао главом после центаршута Тадића са леве стране, био је доста близу гола, али Миленковићев ударац одбија Дибус у корнер.

  • 22:28

    81' - Варга прети Србији!

    Ударац нападача Мађарске главом после центаршута са десне стране, али сигуран је Вања Милинковић-Савић.

  • 22:16

    71' - Две стативе Србије у једном нападу!

    Невероватна ситуација! Настала је гужва после корнера, Тадић је шутирао, погодио стативу, лопта се одбила одмах до Павловића који са седам-осам метара такође шутира и погађа ту исту стативу!

    Не да се Србији да изједначи у другом полувремену.

  • 22:13

    68' - Пречка Мађара!

    Варга погађа главом у контранападу Мађарске после грешке Тадића - нико није пресекао напад домаћих, али завршни ударац на крају пада са горње стране пречке гола Вање Милинковић-Савића.

  • 22:12

    67' - Филип Ђуричић улази у игру

    Трећа измена у репрезентацији Србије, а он је на терену уместо Мијата Гаћиновића.

  • 21:59

    53' - Поништен још један гол Србије!

    Поново наши у недозвољеној позицији. Сергеј је упослио Тадића, овај је одиграо повратан пас за Митровића који је спектакуларно закуцао лопту у мрежу Мађара.

    Ипак, на успореном снимку се видело да је Тадић претходно био у офсајду. Поново штета!

  • 21:56

    50' - Поништен гол Србије!

    Затресли су "орлови" мрежу после ударца Митровића, али је већ раније током акције био офсајд, што је потврдио и успорени снимак. Штета...

  • 21:51

    Две измене Пиксија за друго полувреме

    Почело је друго полувреме, а на терен за Србију улазе Душан Тадић и Филип Костић и то уместо Алексе Терзића и Страхиње Ераковића.

  • 21:37

    Овако је Србија примила други гол на мечу!

image