Спорт

Митровић: Доста је било приче, знамо шта нам је чинити!

Александар Митровић верује да ће Србија искористити шансу пред својим навијачима и да ће изборити пласман на Европско првенство
Митровић: Доста је било приче, знамо шта нам је чинити!© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Србија у уторак од 20.45 часова игра против Црне Горе у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024, док ће последњи меч у квалификацијама одиграти у новембру, такође пред својим навијачима, против Бугарске.

"Орлови" се налазе на другом месту на табели са 10 бодова из шест утакмица, иза Мађарске (13 бодова), док је Црна Гора трећа са осам из пет мечева.

"Играмо свака два-три дана у клубовима и то је нормално. Ми волимо утакмице и живимо за њих. Излазили смо као победници из мечева са Црном Гором, дао сам им два-три гола, прошли пут је то био Душан Влаховић. Али ово је сада најважнији дуел. Ми смо спремни као и за сваки други меч", рекао је Митровић на конференцији за медије у Старој Пазови.

"Били смо већ у овој ситуацији много пута и то понављам стално, треба да наставимо у истом ритму. Играмо пред нашим навијачима за ЕП на коме нисмо играли 24 године и то је привилегија за нас. Да нам је неко понудио ово пред почетак квалификација, мислим да би сви овде присутни то прихватили", додао је српски репрезентативац.

Митровић је позвао навијаче да дођу у великом броју на сутрашњи дуел са Црном Гором.

"Против Мађарске је био амбијент у ком бисмо ми волели да играмо, да нас бодри 65.000 навијача од загревања до краја. Надам се да ћемо имати велику подршку са трибина, потребна нам је", истакао је Митровић.

Он је истакао да је најважније да Србија против Црне Горе оствари победу.

"Имаш обавезу и част да изађеш на терен, да ли је Црна Гора, Литванија или неко трећи... Само је разлика у важности меча. Сваки играч ће да каже да живи за ово, знамо шта носи утакмица. Желимо да направимо велики корак и одемо на ЕП. Не бих прогнозирао, само је битна победа."

Српски нападач каже да сви у тиму знају шта треба урадити.

"Нема шта више да се прича, ово је утакмица бити или не бити, ово је утакмица коју сви желимо да играмо. Сада престаје свако причање, сви знамо шта треба да радимо. Када дође ова утакмица, свака прича стаје, ми ћемо да причамо на терену. Утакмица против Мађарске је била битна, али утакмица против Црне Горе је та која је пресудна. Позвао би навијаче да дођу да нас бодре од првог минута, ми ћемо им вратити борбом и да заједно направимо корак ка историји."

image