Спорт

Бајерн опомиње Манеа: Не сме да игра на Мундијалу ако је повређен

Тренер Бајерн Минхена Јулијан Нагелсман послао је јасну поруку Сенегалцима уочи Светског првенства, а све због звезде тима Садија Манеа.
Бајерн опомиње Манеа: Не сме да игра на Мундијалу ако је повређенGettyimages.ru © Stringer/Xaume Olleros

Тренер фудбалера Бајерна Јулијан Нагелсман изјавио је да се противи одласку играча минхенског клуба Садија Манеа на Светско првенство у Катар, преносе немачки медији.

Мане је пре три дана напустио терен већ у 20. минуту меча између Бајерна и Вердера (6:1) у оквиру 14. кола Бундеслиге због снажног ударца који је добио у бутни мишић.

Шампион Бундеслиге је објавио да Мане неће моћи да наступи за репрезентацију Сенегала на Мундијалу. Међутим, Фудбалски савез Сенегала је одлучио да играч Бајерна путује у Катар.

Нагелсман тврди да Мане не сме да игра на Мундијалу ако се у потпуности не опорави.

"За 10 дана ћемо да направимо још један преглед да бисмо установили како иде опоравак играча. Разумљиво је да селектор Сенегала жели да Мане игра. Међутим, ако га боли, он не може да игра. Здравље је важније од фудбала. Тај став има наш клуб, а верујемо да вреди и за све остале", изјавио је Нагелсман.

Светско првенство ће бити одржано од 20. новембра до 18. децембра у Катару. Сенегал је на Светском првенству у групи са домаћином Катаром, Еквадором и Холандијом. Сенегал игра први меч на шампионату 21. новембра против Холандије.

image
VV inauguration
banner