Спорт

Звезда почиње дупло коло Евролиге - против Монака искупљење за Жалгирис

Екипа Душка Ивановић у среду увече има нови европски изазов пред собом
Звезда почиње дупло коло Евролиге - против Монака искупљење за Жалгирис© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде играју у среду увече у Београду од 20.00 против Монака у трећем колу Евролиге.

Црвена звезда је у прва два кола остварила по победу и пораз, док је Монако забележио оба неуспеха. Ово ће бити прва од две утакмице црвено-белих ове седмице у најјачем европском такмичењу.

"Свака утакмица Евролиге је битна, нарочито ова, након пораза у Каунасу. Биће тешко, против одличне екипе која је према свим прогнозама пре почетка важила за фаворита да иде на Фајнал-фор, која има изванредан квалитет. Нису почели баш добро, али зато ће бити још опаснији. Морамо да будемо фокусирани и спремни за тежак меч и вероватно 40 минута уједначене игре. Сигурно ће играти концентрисано и снажно, па и ми морамо тако. Кошарка је спорт где 40 минута мора да се игра, не 35 или 39. Морамо бити спремни, да играмо са много стрпљења. Монако игра изузетно чврсто у одбрани и квалитетно у нападу. Кључ ће бити наше стрпљење у нападу и одбрани", рекао је тренер Црвене звезде Душко Ивановић уочи меча са Монаком.

Црвено-бели у овом дуелу очекују велику подршку навијача, пошто Монако предводи некадашњи играч и тренер Звезде Саша Обрадовић, а већ у петак ће играти поново - у Болоњи ће гостовати екипи Виртуса.

image