Спорт

Надал: Очекивао сам да Новак осваја гренд слемове, али три у овој сезони...

"Бик са Мајорке" изненађен је успехом највећег ривала у 2023. години и доминацијом коју је успоставио упркос великим изазовима
Надал: Очекивао сам да Новак осваја гренд слемове, али три у овој сезони...© Borja B. Hojas / Stringer

Рафаел Надал изјавио је да је изненађен резултатима Новака Ђоковића у овој сезони и чињеницом да је освојио три гренд слем титуле, а да је на четвртом играо финале.

Ђоковић је ове сезоне освојио Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен, чиме је и званично постао најбољи тенисер свих времена.

"Могао сам да замислим да ће Ђоковић освајати гренд слемове ове сезоне, али нисам мислио да је могуће да освоји три, јер су млађе генерације изузетно снажне", почео је Надал.

Шпанац је истакао да је његов сународник Карлос Алкараз могао да спречи Новака у походу на оволики број пехара, али да, иако није успео у томе у Паризу, у Лондону је направио велики успех.

"Алкараз је имао сјајну шансу да избегне то на Ролан Гаросу, али нажалост, десило му се то што му се десило. Ипак, касније се искупио на Вимблдону и остварио нешто историјско за наш спорт."

Надал је прошле године освојио два гренд слема и сада их има 22, али се налази на другом месту иза рекордера Новака Ђоковића који има 24.

"На крају, сви знамо да је Ђоковић оно што јесте и да је постигао нешто историјско, нешто што до сада нисмо видели да је неко постигао и на томе му можемо само честитати", закључио је Надал.

"Бик са Мајорке" се тренутно опоравља после повреде кука, почео је да тренира, али је признао да још осећа болове и није сигуран када ће се вратити на терен.

Рафа је најавио да ће му следећа сезона бити последња у професионалној каријери.

Што се Ђоковића тиче, он ће одиграти још два турнира – мастерс у Паризу и Завршни турнир у Лондону – као и Завршни турнир Дејвис купа у Малаги.

Најбољи тенисер данашњице држи тениски трон и има велику прилику да осми пут годину заврши као "број 1", али и да дође до јубиларне, 400. седмице на тој позицији.

image
VV inauguration
banner