Спорт

Звезда пала у хаотичној завршници - нови пораз у Евролиги, Виртус казнио све грешке

Нису црвено-бели успели да стигну до тријумфа у Италији у мечу у ком су све време били у заостатку
Звезда пала у хаотичној завршници - нови пораз у Евролиги, Виртус казнио све грешке© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде уписали су и трећи пораз у Евролиги ове сезоне, пошто су на гостовању у Болоњи изгубили од Виртуса 85:79.

Црвено-бели су по трећи пут заредом изгубили у Евролиги и то у још једној неизвесној завршници, у којој су их грешке коштале шансе да ипак направе велики преокрет.

Виртус је водио током читавог меча, а та предност је расла и смањивала се током сусрета. У једном тренутку је достигла и чак 16 поена предности, али су црвено-бели успели да у последњем минуту меча то сведу на само три поена заостатка.

Ипак, домаћи тим је успео да казни слабу организацију у нападу играча Звезде и да стигне до треће победе у Евролиги ове сезоне.

Није вредело ни то што је Шабаз Нејпир убацио 23 поена, Лука Митровић придодао 14, а Адам Ханга бројао до 10. Једноставно је Виртус показао више током читавог сусрета, убацили су чак 12 тројки и то је пресудило.

Најбољи у тиму Виртуса био је Торнике Шенгелија са 19 поена, пратио га је Марко Белинели са 15, а Џордан ПМики је придодао 13. Звезда у наредном колу Евролиге гостује Партизану у великом "вечитом" дербију, док ће Виртус гостовати Асвелу.

  • 20. окт 2023 • 22:34

    22:34

    Крај - пораз Црвене звезде 85:79

    Хаотична завршница у Болоњи и неколико грешака Звезде када су се спустили на три поена заостатка, којим су олакшали Виртусу да стигну до треће победе у Евролиги ове сезоне.

    Ускоро опширније...

  • 22:18

    38' - Звезда у серији (75:68)

    То је резултат на 2:28 до краја меча након што су црвено-бело убацили неколико важних поена. Ханга, па Нејпир, па потом Лука Митровић под фаулом. Вратили су се црвено-бели на "минус седам" и сада треба извршити максималан притисак на домаће.

  • 22:12

    35' - Ивановић зове тајм-аут (73:59)

    Поново велики заостатак Звезде, која је лоше отворила четврту четвртину и допустила Виртусу да се опет додатно "одлепи". Чак 11:4 за Виртус у овој деоници, уз само један кош Звезде из игре. Недовољно добро за оваквог противника...

  • 22:00

    Крај треће четвртине - 62:55 за Виртус

    Две тројке Гедраитиса у последњих минут и по треће четвртине су успели да врате Звезду "на мапу". Спуштен је заостатак на седам поена са оних максималних 15.

    Црвено-бели ће имати тежак задатак у последњих 10 минута, али радује добар завршетак треће четвртине серијом 8:0.

  • 21:53

    28' - Распуцао се Виртус (62:47)

    Јесте Нејпир погодио тројку из тешке позиције, али тројке Белинелија и Хекета подижу Виртус на 15 поена предности. Далек боље домаћи шутирају, чак 11 су их убацили вечерас уз 52% успешности.

  • 21:48

    25' - Белинели подиже на "плус 14"

    Вођство Виртуса 52:38 након тројке Белинелија, који сада има 11 поена. Звезда и даље слабо шутира са дистанце, пошто су на 2/18 на шуту за три поена. Уз то, повреда Немање Недовића све додатно отежава и он се неће враћати на паркет вечерас.

  • 21:23

    Крај првог полувремена - 42:33

    Успела је Звезда на крају да у другој четвртини буде у егалу, али и даље има заостатак у односу на Виртус. Остаје 11 поена разлике за Италијане.

    Реално стање ствари у "Паладоци", доста слаба игра у нападу Звезде - Ханга седа поена, Боломбој и Митровић по шест, а Давидовац и Нејпир по четири.

    Само 1/14 за три поена...

  • 21:14

    16' - Недовић смањује на 38:26

    После оних 5:0 Звезде, Виртус је одмах одговорио са својом серијом 12:0 и две убачене тројке преко Лундберга и Шенгелије, али Недовић са полудистанце коначно све то прекида.

  • 21:02

    12' - Серија Звезде 5:0

    Прави одговор црвено-белих на старту друге деонице. Погађа прво Митровић, а онда Ханга погађа за три поена и домаћи зову тајм-аут.

  • 20:54

    Звезда на "минус 11" после прве четвртине

    Лош крај прве четвртине за Звезду, пошто је Виртус био у серији 18:4 коју је предводио Пајола са две убачене тројке.

    На крају је Звезда успела да смањи заостатак на 11 поена разлике, али мораће далеко боље у оба смера да игра екипа Душка Ивановића.

image