Спорт

Звезда преживела "љуљање" Јавора: Тинејџер донео бодове пред Лајпциг

Фудбалери Црвене звезде савладали су Јавор из Ивањице 3:2 у мечу 12. кола Суперлиге Србије, након што су имали великих проблема на стадиону "Рајко Митић"
Звезда преживела "љуљање" Јавора: Тинејџер донео бодове пред Лајпциг© TV Arenasport / screenshot

Екипа Барака Бахара ушла је у меч са чак седам бодова заостатка за Партизаном, после њихове победе против Спартака, а до тријумфа су стигли преко тинејџера Јована Мијатовића у последњих десетак минута утакмице.

Све је почело у 15. минуту када је Ђорђо Скоко постигао аутогол и тако довео Звезду у вођство. На старту другог полувремена, Насер Ђига се "реванширао" и аутоголом вратио Јавор у меч.

Петер Олањинка је повисио на 2:1 у 56. минуту, али је Радивој Босић у 65. донео друго изједначење гостију. Ипак, црвено-бели су у 79. минуту преко 18-годишњег Јована Мијатовића успели да дођу до победоносног поготка.

Тај гол је у великој мери могао да сачува посао Бараку Бахару, пошто тренер Звезде није добро стартовао у Суперлиги. Његова екипа је већ била уписала два пораза, а сада су били близу да забележе још један кикс.

Ипак, тријумф над Јавором их је вратио на четири бода заостатка за Партизаном после 10 одиграних мечева. Наредни меч црвено-бели играју у Лиги шампиона, на гостовању Лајпцигу у Немачкој.

image