Спорт

Станковић пред отказом у Сампдорији

Српски тренер Дејан Станковић могао би ускоро да добије отказ у Сампдорији, преноси добро обавештени италијански новинар Ђанлука Димарцио.
Станковић пред отказом у СампдоријиGetty © Simone Arveda / Stringer

Станковић је пре месец дана стигао на клупу Сампдорије и наследио Марка Ђампаола, у жељи да извуче клуб из катастрофалне ситуације.

Међутим, некадашњи стратег Црвене звезде је на седам утакмица забележио чак пет пораза, уз по један реми и тријумф и то је изазвало незадовољство и управе, али и навијача.

Након пораза од Лечеа (2:0), који је Деки пратио са трибина због искључења у претходном колу, најватреније присталице Сампе покушале су да блокирају стадион и задрже управу и тренера.

"Навијачи су били бесни и покушали су да блокирају излазе на стадиону 'Луиђи Ферарис', познатом и као 'Мараси'. Хтели су да задрже играче и директоре унутар стадиона. Тензија је 'пробила плафон', а Станковић је изгледао узрујено док је са трибина гледао утакмицу услед казне због искључења на претходном мечу", пишу италијански медији.

Прослављени српски репрезентативац добио је годишњу плату од 700.000 евра, уз велики бонус уколико сачува тим у Серији А (чак 1.100.000 евра), али изгледа да од тога неће бити ништа.

Димарцио пише да је први пик управе клуба из Ђенове чувени Клаудио Ранијери, који је већ водио екипу од 2019. до 2021. године.

Ранијери је тренутно на клупи Вотфорда и пре више од месец дана је одбио Сампдорију, да би на то место потом стигао Станковић.

image